Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει δυνατός λαός

Περιοδείες σε σχολεία έκαναν χτες η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ

Συνεχίζονται καθημερινά οι μαζικές εξορμήσεις που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Α' Πειραιά του Κόμματος και την Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτή Β' Πειραιά του ΚΚΕ, καθώς και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Χτες η Διαμάντω Μανωλάκου επισκέφτηκε το 8ο Γυμνάσιο και Λύκειο στο Ε' Διαμέρισμα Πειραιά. Στη συζήτηση που είχε με τους καθηγητές, μεταξύ άλλων επισήμανε πως η Παιδεία έχει ήδη μετατραπεί σε εμπόρευμα προς όφελος του κεφαλαίου και αναφέρθηκε στα υπέρογκα ποσά που αναγκάζονται να πληρώνουν ετησίως στα φροντιστήρια τα λαϊκά νοικοκυριά, στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων στον κλάδο με πλήθος ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Τόνισε μάλιστα, πως η κατάσταση θα χειροτερέψει πολύ περισσότερο.

«Η ΝΔ - ανέφερε - κήρυξε εκλογές με πρόσχημα πως θέλει νωπή λαϊκή εντολή... για να περάσει πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ πού δεσμεύεται πως δε θα συνεχίσει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα; Εφερε αντίρρηση για τα 28 δισ. στις τράπεζες; Η επιλογή είναι ίδια. Ο ΛΑ.Ο.Σ καταγράφει μεν τα προβλήματα αλλά είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, ενώ λέει ότι διαφωνεί, ψηφίζει τις αντιλαϊκές αποφάσεις στην ΕΕ».

«Εμείς - τόνισε - ζητάμε να βγει αδύναμη κυβέρνηση, για να μην μπορούν να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα. Γι' αυτό η ψήφος είναι όπλο. Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει, δυνατός λαός, δυνάμωμα του ΚΚΕ». Και είναι, πρόσθεσε, εγγύηση το ΚΚΕ, για την ισχυροποίηση του μαζικού λαϊκού κινήματος, καλώντας τους εκπαιδευτικούς: «Με την πείρα σας και αποφασιστικά, γυρίστε τους την πλάτη. Ο,τι κατακτήσαμε μέχρι σήμερα κερδήθηκε με αγώνες και ισχυρό κίνημα».

Η Βέρα Νικολαΐδου επισκέφτηκε χτες το 12ο και 23ο Δημοτικά Σχολεία και 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Από την εικόνα και μόνο των σχολείων φάνηκε πως οι εξαγγελίες και οι σχεδιασμοί του υπουργείου για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης» αποτελούν «ασκήσεις επί χάρτου»... Η βουλευτής επανέλαβε αναλυτικά τα συγκεκριμένα μέτρα που έχει προτείνει το ΚΚΕ για τη «νέα γρίπη», αλλά και για την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα, τα νοσοκομεία τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη πρόσληψης μόνιμων - και επαρκών για τις ανάγκες - καθαριστριών και ουσιαστικής συντήρησης των σχολείων με αύξηση και όχι περικοπή των δαπανών που σχεδιάζουν.

Σε όλα τα σχολεία έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών για την πρόθεση του υπουργείου να δημιουργηθούν 30μελή τμήματα στις τάξεις τονίζοντας πως «έτσι υποβαθμίζεται η ποιότητα, διδακτική και υγιεινή».

Συνεχίζουν και την επόμενη βδομάδα

Οι περιοδείες της ΚΟΠ του ΚΚΕ συνεχίζονται και την επόμενη βδομάδα και για τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη είναι προγραμματισμένες οι εξής:

Η Διαμάντω Μανωλάκου θα περιοδεύσει στο Ε' Διαμέρισμα του Πειραιά, στο 31ο, 11ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία.

Η Βέρα Νικολαΐδου θα περιοδεύσει στο Πέραμα, στο 1ο ΕΠΑΛ, στο 2ο Ενιαίο Λύκειο, στο 3ο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό Σχολείου του Νέου Ικονίου.

Ακόμα στελέχη της ΚΟΠ του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν τη Δευτέρα σε:

Δήμο Πειραιά: Γυμνάσιο και Λύκειο Ιωνιδείου, 32ο Δημοτικό Σχολείο.

Δραπετσώνα: 1ο ΕΠΑΛ, 2ο Γυμνάσιο και 2ο Ενιαίο Λύκειο.

Κορυδαλλό: 9ο, 10ο, 22ο, 11ο, 2ο, 18ο Δημοτικά Σχολεία - 7ο, 9ο, 10ο,11ο, 22ο Νηπιαγωγείο και 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Ενιαία Λύκεια.

Κερατσίνι: 5ο Γυμνάσιο, 4ο Ενιαίο Λύκειο και 13ο, 21ο, 14ο, 19ο, 9ο Δημοτικά Σχολεία.

Νίκαια: 10ο Γυμνάσιο, 5ο Ενιαίο Λύκειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ