Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ
«Κίνδυνος για τους εργαζόμενους η αυτοδυναμία»

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χτες οι κεντρικές εκδηλώσεις του 35ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» σε Πτολεμαΐδα και Γρεβενά, με πολιτιστικές εκδηλώσεις κι επίκαιρες πολιτικές ομιλίες. Αναδείχτηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές και η επικαιρότητα του συνθήματος του Φεστιβάλ, «Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

Μιλώντας στην Πτολεμαΐδα ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ο δικομματισμός μαζί με τους επιχειρηματίες και το κεφάλαιο τρομοκρατούν τους εργαζόμενους της χώρας με τις θεωρίες της λεγόμενης ακυβερνησίας. Η εργατική τάξη και ο λαός πρέπει να αντισταθούν σε αυτήν την τρομοκρατία και να σκεφτούν ότι αυτοδύναμες κυβερνήσεις ήταν αυτές που αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης, που έβαλαν σε εφαρμογή τη μερική απασχόληση και τα stage. Ηταν αυτές, που ιδιωτικοποίησαν μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις, στήριξαν τα καρτέλ και την ακρίβεια. Ηταν αυτές, που εφάρμοσαν τον αυταρχισμό και τη βία σε βάρος της εργατικής τάξης».

«Η εργατική τάξη - πρόσθεσε - οφείλει να αντιληφθεί ότι μόνο με αδύναμες κυβερνήσεις και παντοδύναμο το λαό μπορεί να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης της χώρας». Υπογράμμισε ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ενόψει των εκλογών, χρειάζεται να σκεφτούν ότι ο ΣΥΝ είναι αφερέγγυος πολιτικός οργανισμός. Βρίσκεται σε βαθιά κρίση στρατηγικής με χάσμα ανάμεσα στα πλούσια λόγια και την πράξη. Επιδιώκει να εγκλωβίσει αριστερούς ψηφοφόρους, ενώ στοχεύει στη συνδιαχείριση του συστήματος.

Στα Γρεβενά ο Κώστας Χατζηδαμιανός, Γραμματέας του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα της νεολαίας, της εργατικής τάξης και του λαού, προβάλλοντας την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό. Κάλεσε λαό και νεολαία να μετατρέψουν την ψήφο τους σε όπλο ισχυροποίησης του ΚΚΕ, ώστε να μπουν όροι ανασύνταξης του κινήματος, που θα φέρνει εμπόδια στα επιτελεία των καπιταλιστών και θα βγάζει, ταυτόχρονα, στο προσκήνιο την ανάγκη οργάνωσης μιας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ