Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει κύμα απολύσεων στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ

Κύμα απολύσεων έχει εξαπολύσει η ΙΝΤΡΑΛΟΤ που εκτιμάται ότι θ' αφήσει χωρίς μεροκάματο τουλάχιστον 40 εργαζόμενους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση μαζί με τις ταξικές δυνάμεις να αντιπαλέψουν τις απολύσεις, έχοντας ως παράδειγμα τον πρόσφατο αγώνα που δόθηκε με επιτυχία στη «WIND».

Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ, σημειώνει το ΣΕΤΗΠ, χάρη στη δουλειά των εργαζομένων «έχει καταφέρει να μετρά εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη κάθε χρόνο, έχει καταφέρει να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, πατώντας ακριβώς πάνω στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων της, στις ατελείωτες υπερωρίες». Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2009 η ΙΝΤΡΑΛΟΤ αποκόμισε καθαρά κέρδη 42 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ πιο κάτω το ΣΕΤΗΠ υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αναγκάσουν την εργοδοσία να πάρει πίσω τα σχέδιά της. Στην κατεύθυνση αυτή, τους καλεί να γίνουν μέλη του, «να στηριχτούμε στην ταξική του γραμμή, στην πλούσια αγωνιστική του εμπειρία», για να οργανώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν: Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Απαγόρευση των απολύσεων. Πλήρη - σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ