Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
Να δυναμώσουν οι ταξικοί αγώνες

Το 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας του κλάδου έγινε την περασμένη Κυριακή

Την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων για ριζικές αλλαγές προς όφελος της εργατικής τάξης, για αγώνες με ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό σημείωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ηλεκτροτεχνιτών (ΔΑΣΗ), κατά τη διάρκεια των εργασιών του 21ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδας, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή. «Θα συνεχίσουμε», τόνισε ο Μάκης Κυριακόπουλος εκπρόσωπος των ταξικών δυνάμεων, «να μεταφέρουμε σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε ηλεκτροτεχνίτη την ταξική φωνή και κατεύθυνση κόντρα στις επιλογές της ΕΕ, του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών τους, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων και συνδικαλιστών».

Από την άλλη, έγινε ξεκάθαρο πως η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ) θα συνεχίσει να κινείται στη γραμμή του «κοινωνικού διαλόγου». Παρά τα μεγάλα πλήγματα που δέχτηκε ο κλάδος τα τελευταία χρόνια (επίθεση σε ΒΑΕ, επικουρικό ταμείο κλπ.), η διοίκηση της Ομοσπονδίας αρνήθηκε όλες τις προτάσεις των ταξικών δυνάμεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ το προηγούμενο συνέδριο είχε πάρει απόφαση κλιμάκωσης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του επικουρικού ταμείου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας ουσιαστικά δεν έκανε τίποτα. «Η δραστηριότητα της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας περιορίστηκε μόνο στους υπουργικούς διαδρόμους και στην ανταλλαγή χαρτοπολέμου με τους διάφορους φορείς», τόνισε ο Μ. Κυριακόπουλος. Ενώ την ώρα που ο κλάδος κινδυνεύει με πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών, η διοίκηση το μόνο που έκανε ήταν να προκηρύξει μια τετράωρη στάση εργασίας.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (11 μέλη) οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν να έχουν 3 εκπροσώπους. Η ΠΑΣΚΕ έχει 8 εκπροσώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ