Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ
Χρειάζεται οργανωμένος αγώνας

Τη συμπαράσταση του Κόμματος μετέφερε στους εργαζόμενους στο «Αιγινήτειο» νοσοκομείο, που χτες έκαναν κινητοποίηση ενάντια στην περικοπή των αποδοχών τους

Σε τετράωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό της πύλης προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Αιγινήτειου» νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των αποδοχών τους κατά 102 ευρώ, αλλά και ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι εργαζόμενοι του «Αιγινήτειου» έπαιρναν νόμιμα από το 2001 το επίδομα των 102 ευρώ. Πρόσφατα, το υπουργείο Οικονομικών αποφάνθηκε ότι το επίδομα δίνεται αντικανονικά από το 2004 και το έκοψε.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του Κόμματος. «Η επιδοματική πολιτική είναι αδιέξοδη. Είναι μία πολιτική που προσπαθεί και να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να αποσπάσει την ανοχή τους για το πάγωμα των μισθών, ακόμα και για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», υπογράμμισε ο Γ. Πρωτούλης. Τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό «να σπάσει η μοιρολατρία, η λογική ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει». «Τώρα είναι η ώρα, που βλέπουν και οι εργαζόμενοι μπροστά τους τα μέτρα που έρχονται, να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται οργανωμένος αγώνας και μια νέα διαφορετική πολιτική επιλογή. Πολιτική επιλογή υπέρ του ΚΚΕ, πολιτική επιλογή με ψήφο στο ΚΚΕ, που το βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους στον αγώνα τους για τη δουλειά τους, για την ασφάλιση, για την παιδεία. Μια τέτοια πολιτική επιλογή για να είναι οι ίδιοι δυνατοί την επόμενη μέρα, για να είναι δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα», επισήμανε.

Σε ανακοίνωσή του, ο «Ενωτικός Συνδυασμός Αιγινήτειου» υπογραμμίζει ότι πρέπει όλα τα επιδόματα να ενταχθούν στο βασικό μισθό, ένας βασικός μισθός που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Ακόμα, ότι το επίδομα των 102 ευρώ καταβάλλεται νόμιμα εννέα χρόνια τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ