Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
Αντιφάσεις φαρμακοβιομηχάνων...

ΒΑΣΙΛΕΙΑ.--

Στο προσκήνιο επανέφεραν χτες στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας «Roche» στην Ελβετία τα πολυδιαφημισμένα αντιγριπικά χάπια «Ταμιφλού», δημιουργώντας ανάμικτες εντυπώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους.

Ο Ντέιβιντ Ρέντι, επικεφαλής επιδημιολόγων της «Roche», ανέφερε χτες πως υπάρχουν τουλάχιστον 13 περιστατικά «νέας γρίπης» σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία στα οποία οι ιοί Η1Ν1 παρουσίασαν αντίσταση στα χάπια «Ταμιφλού». Ειδικότερα, το φάρμακο δεν έφερε αποτέλεσμα στο 0,32% των ενηλίκων στους οποίους χορηγήθηκε και στο 4% των παιδιών. Ετσι, ο Ρέντι συνέστησε στους γιατρούς να συνταγογραφούν το φάρμακο περισσότερο για θεραπεία παρά για πρόληψη. Ωστόσο, την ίδια ώρα ήρθε σε αντίφαση, συμπληρώνοντας πως το ίδιο φάρμακο «μπορεί να δοθεί και προληπτικά στη μισή δόση για μία περίοδο έξι βδομάδων εφόσον κάποιος δεν έχει εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα της νόσου».

Αλλο στέλεχος της «Roche», η Κάθριν Στιλ, ανακοίνωσε ότι αυξάνεται κατά δύο χρόνια η διάρκεια «ζωής» των «Ταμιφλού» (από πέντε σε επτά, προφανώς για να προωθηθούν στην αγορά και παλιότερα αποθέματα)...

Παράλληλα, στο Εκουαδόρ ανακοινώθηκε ο θάνατος του επικεφαλής ασφαλείας του Προέδρου Ραφέλ Κορέα, Τζον Μερίνο, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν έδωσε προσοχή στη «νέα γρίπη» που εξελίχτηκε σε σοβαρή πάθηση του αναπνευστικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ