Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογικά τερτίπια για το επίδομα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι του «Αιγινήτειου» νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για την περικοπή των αποδοχών τους κατά 102 ευρώ (μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να κόψει το ειδικό επίδομα των 102 ευρώ που δινόταν νόμιμα από το 2001, με το πρόσχημα ότι απ' το 2004 δινόταν αντικανονικά).

Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους, απαιτούν να μην περικοπεί το επίδομα, που καταβάλλεται νόμιμα εννέα χρόνια τώρα. Στο υπουργείο Παιδείας οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τη γενική γραμματέα Νίκη Γκοτσιοπούλου. Η ίδια, που σε προηγούμενη συνάντηση δεν έδωσε καμία διαβεβαίωση για τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει, χτες, μοίρασε προεκλογικές υποσχέσεις ότι δε θα ζητηθεί απ' τους εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά τα χρήματα που πήραν απ' το 2004 και μετά, αλλά και ότι εξετάζουν με το υπουργείο Οικονομικών να συνεχίσει να δίνεται το επίδομα με άλλο όνομα. Ανάλογες προεκλογικές υποσχέσεις μοίρασε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου, που επισκέφτηκε προχτές το νοσοκομείο και υποσχέθηκε λύση του προβλήματος ...με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Οταν, μάλιστα, η συζήτηση δε θα έπρεπε να περιορίζεται στην καταβολή ή όχι του επιδόματος, αλλά στην εξασφάλιση μισθού ανάλογου των σύγχρονων αναγκών. Γι' αυτό και ο «Ενωτικός Συνδυασμός Αιγινήτειου» υπογραμμίζει ότι το επίδομα πρέπει να συνεχίσει να δίνεται, αλλά και ότι όλα τα επιδόματα να ενταχθούν στον κατώτερο βασικό μισθό, που θα πρέπει να ξεκινά από τα 1.400 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ