Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια

Σε μια σειρά από πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις προχωράει η ΚΝΕ σε όλες τις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κι η αρχή γίνεται από την Νομική στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που συνδέουν θέματα της επικαιρότητας και του αντικειμένου σπουδών στις σχολές με τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ενώ έχουν άμεση αναφορά στο φοιτητικό, σπουδαστικό και γενικότερα νεολαιίστικο κίνημα και τις διεργασίες που συντελούνται τώρα σε αυτό.

Στην αίθουσα τελετών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης προβλήθηκε χτες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, η κινηματογραφική ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο» και σήμερα, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΚΚΕ και καθηγητή πανεπιστημίου Γ. Χουρμουζιάδη, με θέμα: «Η πανεπιστημιακή παιδεία στα πλαίσια της νέας τάξης πραγμάτων». Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα. Αύριο, στη Νομική Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των Θέσεων του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο από τον Δ. Κρεωνά, γραμματέα Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Στην Αθήνα, οι αντίστοιχες εκδηλώσεις της ΚΝΕ ξεκινούν σήμερα από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής, όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις και μουσικό πρόγραμμα από φοιτητικό συγκρότημα. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου, φωτογραφίας και σκίτσου.

Ακόμα, στη Φιλοσοφική Σχολή ξεκινά σήμερα διήμερο εκδηλώσεων και η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στο ρόλο του φιλολόγου στο ενιαίο 12χρονο σχολείο. Ενώ αύριο το θέμα της εκδήλωσης στη Φιλοσοφική θα είναι ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού και οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις. Επίσης, αύριο Παρασκευή στη Νομική Αθήνας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό και θα πλαισιώνεται από έκθεση βιβλίου, φωτογραφίας και σκίτσου, ενώ αύριο η ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Παλαιστίνη και στη Φυσικομαθηματική Σχολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ