Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΕ ΠΥΡΓΟΥ
Συνεχίζουν για τέταρτη μέρα την κατάληψη

Συνεχίστηκε για τέταρτη μέρα χτες η κατάληψη που πραγματοποιούν οι μαθητές του ΤΕΕ Πύργου στο σχολείο τους. Οι μαθητές απαιτούν να σταλούν άμεσα τα βιβλία τους και οι καρέκλες στο σχολείο, να καλυφθούν οι ανάγκες στον εργαστηριακό εξοπλισμό. Επίσης, απαιτούν να καταργηθούν οι πανελλαδικές και νομαρχιακές εξετάσεις, να υπάρχει πραγματική διέξοδος στα ΤΕΙ, διεκδικώντας συγχρόνως 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο, ενιαίο για όλους τους μαθητές που θα τους μορφώνει και δε θα τους εξοντώνει.

«Το σχολείο μας βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης», επισημαίνει σε ανακοίνωση η ΟΒ ΤΕΕ Πύργου της ΚΝΕ. Απευθύνει σειρά ερωτημάτων για το ποιος στην πραγματικότητα φταίει: «Ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση; Μήπως εμείς οι μαθητές; Μήπως οι καθηγητές μας; Μήπως οι γονείς μας; Γνωρίζουμε όλοι καλά τον ένοχο και αυτός δεν είναι άλλος από το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση, από την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που εφαρμόζεται στην παιδεία και οδηγεί τα ΤΕΕ σε διάλυση. Ποιος πληρώνει αυτή την κατάσταση; Μας, φυσικά, εμείς οι μαθητές».

Επίσης, καταγγέλλει τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μάσια που «προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους μαθητές, που δεν επέτρεψε στους μαθητές να μιλήσουν στη μαθητική συγκέντρωση, που επικαλέστηκε την αστυνομία για να σπάσει τον δίκαιο αγώνα μας, που έδειξε τουλάχιστον αντιπαιδαγωγικό ήθος και ύφος, που δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικό».

Δηλώνουν πως η τρομοκρατία δε θα περάσει και ότι τώρα χρειάζεται όλοι μαζί μαθητές, γονείς και καθηγητές να δυναμώσουν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ