Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Επέμβαση εισαγγελέα, αστυνομίας σε σχολεία

Με την αυταρχική επέμβαση του εισαγγελέα, συνοδεία αστυνομικών που ανέλαβαν να σπάσουν... τα λουκέτα, κατόπιν παρέμβασης διευθυντών και «αγανακτισμένων γονιών», έσπασε το βράδυ της Τρίτης η κατάληψη των μαθητών στα 1ο και 2ο ΤΕΕ καθώς και στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Πτολεμαΐδας.

Οι μαθητές των ΤΕΕ πραγματοποιούσαν κατάληψη από την προηγούμενη Τετάρτη 1 του Νοέμβρη, ενώ οι μαθητές του 3ου Ενιαίου μπήκαν σε κατάληψη μόλις προχτές Τρίτη. Αιτήματα του αγώνα των μαθητών ήταν και παραμένουν η άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς, των ελλείψεων σε βιβλία, καθώς και η βελτίωση της κτιριακής υποδομής των σχολείων τους. Ειδικά οι μαθητές των ΤΕΕ καταγγέλλουν ότι είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα μέσα σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο, που εκτός των άλλων κινδύνων που εγκυμονεί για την ασφάλειά τους, παρουσιάζει και σημαντικές απώλειες σε θέρμανση.

Οι μαθητές των ΤΕΕ αποφάσισαν σήμερα να πραγματοποιήσουν αποχή από τα μαθήματά τους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους, ενώ οι μαθητές του 3ου Ενιαίου εντός της ημέρας αναμένεται να προσδιορίσουν τις νέες μορφές πάλης που θα ακολουθήσουν.

Με ανακοίνωσή της η ΝΟ Κοζάνης της ΚΝΕ, καταγγέλλει την εισαγγελική επέμβαση που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους μαθητές και καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία του νομού να συμπαραταχτούν σε ένα Μέτωπο παιδείας για τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ