Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
27η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Γιορτασμού

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Γιορτασμού για την 27η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και συνεδρίασε προχτές, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταλήξει στο κείμενο-πλαίσιο του γιορτασμού. Προς το παρόν η επιτροπή αποφάσισε ότι ο γιορτασμός θα είναι τριήμερος, με εκδηλώσεις στο κτίριο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, και θα κορυφωθεί με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, την Παρασκευή 17 του Νοέμβρη.

Οι φορείς που συμμετέχουν στην επιτροπή είναι: ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων 1967-'74, οι φοιτητικές παρατάξεις της ΕΦΕΕ, η Προοδευτική Ενωση Μητέρων Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και επιτροπή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αποτελούμενη από τους αντιπρυτάνεις του ιδρύματος, τους προέδρους των τμημάτων Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών, εργαζόμενους στο ίδρυμα και φοιτητές, ενώ τιμητική θέση σ' αυτή την επιτροπή του ΕΜΠ που συμμετέχει στην Επιτροπή Γιορτασμού έχει η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Στη Θεσσαλονίκη

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την επόμενη Παρασκευή 17 του Νοέμβρη, που οργανώνει το ΚΣ της ΦΕΑΠΘ, καθώς και πολύμορφες άλλες εκδηλώσεις, θα τιμηθεί φέτος στη Θεσσαλονίκη η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σε σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης με πρωτοβουλία της ΦΕΑΠΘ και τη συμμετοχή φορέων της πόλης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης να γίνει στις 5 το απόγευμα μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, απ' όπου θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.

Την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη 16 του Νοέμβρη, θα γίνουν καταθέσεις στεφανιών από τους φορείς της πόλης στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ΣΦΕΑ, η Ενωση Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η Ενωση Γονέων Γ΄ Διαμερίσματος, η Επιτροπή Νέων του ΠΑΜΕ, η «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», η ΕΔΥΕΘ, καθώς και εκπρόσωποι Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ