Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ
Κινητοποίηση στη Χαλκίδα

Σε συγκέντρωση-πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης μετατράπηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν χτες οι σπουδαστές των σχολών ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας, με αιτήματα τη μείωση του εισιτηρίου του υπεραστικού ΚΤΕΛ και τακτικότερα δρομολόγια από και προς το ΤΕΙ.

Οι σπουδαστές των δύο σχολών του ΤΕΙ Χαλκίδας συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στα φανάρια της Χαϊνά και με πορεία κατευθύνθηκαν στη Νομαρχία Εύβοιας, όπου απόντος - ως συνήθως - του νομάρχη, συναντήθηκαν με τον αντινομάρχη υπεύθυνο για θέματα παιδείας, που τους... παρέπεμψε στο δήμαρχο και στη διοίκηση του ΚΤΕΛ. Στη συνέχεια οι σπουδαστές με πορεία κατευθύνθηκαν στον υπεραστικό σταθμό του ΚΤΕΛ Εύβοιας πραγματοποιώντας αποκλεισμό, ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση του τελευταίου είχε... εξαφανιστεί.

Με συνθήματα «Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται» και «Σχολές, εστίες σπουδαστικές, όχι στις δαπάνες τις ΝΑΤΟικές» και πορεία κατευθύνθηκαν στην κεντρική οδική αρτηρία της πόλης της Χαλκίδας και πραγματοποίησαν κατάληψη μισής ώρας.

Καταγγέλλοντας την τακτική εξαφάνισης των αρμοδίων και «αναρμοδίων» (κατά δήλωσή τους), οι σπουδαστές έδωσαν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα και σύγκρουσης με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, που «ευαγγελίζονται» κυβέρνηση και κεφάλαιο.

Με αφορμή τη χτεσινή κινητοποίηση των σπουδαστών στη Χαλκίδα, η ΠΚΣ με ανακοίνωσή της καταδικάζει το νέο προϋπολογισμό φτώχειας για την παιδεία και τα τρία σχέδια νόμου, για «αυτοδιοικούμενα και αυτόνομα ιδρύματα», για τη δήθεν «ανωτατοποίηση των ΤΕΙ» και για τα «μεταπτυχιακά», που σκοπό έχουν να ρίξουν για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια των σπουδαστών, ενώ στην πραγματικότητα υποβαθμίζονται ακόμα, και καλεί τους σπουδαστές να συγκρουστούν με αυτή την πολιτική. Μέσα από τους αγώνες να διεκδικήσουμε ενιαία ανώτατη εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν, καταλήγει η ανακοίνωση των ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ