Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Αντιδράσεις Αλβανών για EULEX

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Τη διαδήλωση περίπου 1.000 Κοσσοβάρων Αλβανών έξω απ' τα γραφεία της ΕULEX (στρατός κατοχής της ΕΕ με το μανδύα της αστυνομικο-δικαστικής αποστολής) προκάλεσε χτες η υπογραφή (στις 11/9) του πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα σε Βελιγράδι και ΕΕ. Το πλήθος, που ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα της οργάνωσης «Αυτοδιάθεση» του πρώην αυτονομιστή του ΟΥΤΣΕΚΑ Αλμπιν Κούρτι, φώναζε συνθήματα όπως «Θάνατος στην EULEX» επικρίνοντας τις Βρυξέλλες πως με την υπογραφή του πρωτοκόλλου «παραβιάζονται» τα δικαιώματα «αυτοκυριαρχίας» του υποτιθέμενα «ανεξάρτητου» Κοσσυφοπεδίου. Μάλιστα, ο αρχηγός της οργάνωσης, Α. Κούρτι ζήτησε την αποχώρηση των αποστολών της EULEX (ΕΕ) και της UNMIK (αποστολή του ΟΗΕ) κατηγορώντας τες για αποικιοκρατική συμπεριφορά.

Την περασμένη Παρασκευή, ΕULEX και σερβικό υπουργείο Εσωτερικών υπέγραψαν πρωτόκολο συνεργασίας με στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων στο Κοσσυφοπέδιο...

Το ίδιο 24ωρο,οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση των Κοσσοβάρων Αλβανών υπέγραψαν την πρώτη διμερή συμφωνία οικονομικής «βοήθειας» με στόχο την πραγματοποίηση έργων υποδομής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ