Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών οι καταστροφές

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ το περασμένο Σάββατο, με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αλλη μια περίπτωση "ακραίων καιρικών φαινομένων (!!)" πλήττει αυτές τις μέρες το νομό μας. Μετά τις "απρόβλεπτες" καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, που ακολούθησαν τους δασοκτόνους νόμους, αλλά και την πυρκαγιά στην περιοχή της Καρύστου πριν λίγες βδομάδες, ήρθε σήμερα μια νεροποντή να κόψει το νησί στα δύο και να προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές σε έναν ανοχύρωτο νομό.

Τα κονδύλια που δε διατέθηκαν ποτέ για τα έργα οδοποιίας, αντικατολισθητικής, αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, η άναρχη δόμηση και το μπάζωμα των ρεμάτων, η ανυπαρξία έργων διευθέτησης χειμάρρων και ποταμών και γενικότερα το πρόβλημα των χρήσεων γης, οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή.

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επανειλημμένως και σε κάθε περίπτωση έχει αναδείξει το πρόβλημα, αξιοποιώντας και την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση, και την εκπροσώπηση του Κόμματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο νομό της Εύβοιας. Εχει, παράλληλα, πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες μαζικών φορέων, για να διεκδικήσουν έργα που να μας οχυρώνουν από αυτές τις καταστροφές.

Η ΝΑΣ το έχει θέσει σαν άμεσης προτεραιότητας πρόβλημα - μαζί με την αντισεισμική θωράκιση και την προστασία των δασών στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αυτή τη στιγμή, καλούμε τη Νομαρχία Εύβοιας, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση να κηρύξουν το νομό σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Εγκληματικές ευθύνες

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καλεί το λαό να μην πιστέψει το παραμύθι ότι για όλα φταίει η κακιά στιγμή... ή ο κακός καιρός... Παραμύθι των εκάστοτε κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έχουν εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση που ζούμε σήμερα, όχι για πρώτη φορά. Δεν είναι ο σύγχρονος άνθρωπος ανοχύρωτος από φυσικά φαινόμενα. Η τεχνολογία, η επιστήμη δίνουν όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να μην προκύπτουν τέτοιες ζημιές σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και της λαϊκής περιουσίας από μια βροχή.

Ωστόσο, προϋπόθεση για την αξιοποίησή τους, είναι η πολιτική βούληση και ο προσανατολισμός των κυβερνήσεων. Το περιεχόμενο της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και πριν και σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι διαμετρικά αντίθετο με μια ανάπτυξη που θα προέβλεπε έργα υποδομής για το λαό και την προστασία του πληθυσμού από τέτοιες "κακές στιγμές".

Και σ' αυτήν την περίπτωση, επιβάλλεται η αλλαγή συσχετισμών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, η αποδυνάμωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η ενίσχυση του ΚΚΕ για να προχωρήσει η πρότασή του για λαϊκή εξουσία - οικονομία που θα λύσει τέτοια λαϊκά προβλήματα.

Είναι στο χέρι του λαού, πέρα από τη στράτευσή του με τους κομμουνιστές στους καθημερινούς αγώνες, σήμερα με την ψήφο του να δυναμώσει το ΚΚΕ, τιμωρώντας τους υπεύθυνους, επιβάλλοντας με την ψήφο και την πάλη του, τα απαιτούμενα έργα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ