Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: «Οταν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα διά του Τρισέ και του ίδιου του Παπαδήμου και η Κομισιόν διά του (σοσιαλιστή) Αλμούνια έχουν απαιτήσει ακόμα πιο σκληρά μέτρα απ' όσα εξήγγειλε ο Καραμανλής (...) Απαιτούνται περισσότερες απαντήσεις και μεγαλύτερη εξειδίκευση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (...) Θα ήταν κακό να φτάσουμε στις εκλογές με την αντίληψη πως η αντιμετώπιση της διαρθρωτικής κρίσης της οικονομίας είναι κάτι εύκολα αντιμετωπίσιμο» (ο Σ. Κοτρώτσος στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ' ΑΠ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: «Οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ παρουσίασαν τους άξονες της οικονομικής πολιτικής τους και πιθανόν να εμπεριέχουν "υπερβολές" προεκλογικού χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση αυτή η προεκλογική "ομίχλη" θα φύγει στις 5 Οκτωβρίου, οπότε, με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, θα πρέπει να δοθούν ξεκάθαρα μηνύματα με ξεκάθαρες δηλώσεις, πολύ περισσότερο με συγκεκριμένες πράξεις για την έξοδο από την κρίση στους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τις αγορές» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΙ; «Μια οικονομική πολιτική εντελώς διαφορετική από εκείνη του Κώστα Καραμανλή εξήγγειλε ότι θα εφαρμόσει ο Γιώργος Παπανδρέου (...) Κανείς δεν τρέφει αυταπάτες ότι όσα προβλέπει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ μπορεί να εφαρμοστούν "αναίμακτα"» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ: «Ηταν ρητή η δέσμευση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ (...) και μάλιστα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αβεβαιότητα και ως προς τους στόχους αλλά και ως προς τα συγκεκριμένα μέτρα» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΕΣ: «Η πράξη θα δείξει κατά πόσο θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα όσα εξαγγέλλει. Είναι όμως φανερό ότι οι ψηφοφόροι προς αυτή την κατεύθυνση επιθυμούν να κινηθεί η χώρα (...) Ολα δείχνουν ότι έχουν ήδη κριθεί» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ