Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Τελευταίο «αντίο» στον Χουάν Αλμέιδα

Η Κούβα αποχαιρετά ένα ξεχωριστό της παιδί
Η Κούβα αποχαιρετά ένα ξεχωριστό της παιδί
ΑΒΑΝΑ.--

Φόρο τιμής στον Διοικητή της Επανάστασης Χουάν Αλμέιδα Μπόσκε, που πέθανε την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη σε ηλικία 82 χρόνων - απέτισαν χτες κάτοικοι της ανατολικής επαρχίας του Σαντιάγο ντε Κούμπα εκ μέρους ολόκληρης της χώρας. Ο Χουάν Αλμέιδα Μπόσκε υπήρξε μέχρι την τελευταία στιγμή μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών της Κουβανικής Επανάστασης και παρέμεινε πιστός αγωνιστής για έξι σχεδόν δεκαετίες στο πλευρό του Κουβανού ηγέτη Φιντέλ Κάστρο στην ηγεσία της Επανάστασης.

Η σορός του αναμενόταν να μεταφερθεί χτες (τοπική ώρα) στο μαυσωλείο «Mario Munoz Monroy» του Τρίτου Ανατολικού Μετώπου για να κηδευτεί στρατιωτικά όπως επιθυμούσε. Νωρίτερα, αναμενόταν να μεταφερθεί μπροστά από το δημαρχείο του Σαντιάγκο ντε Κούβα, αλλά και στους στρατώνες Μονκάδα, όπου οι στρατιώτες του δικτάτορα Μπατίστα δέχθηκαν επίθεση λίγων ανταρτών στις 26 Ιούλη του 1953, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Αλμέιδα.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνδέσμου, σε επιστολή τους προς την ΚΕ του ΚΚ Κούβας και το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών, «εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλληπητήρια για το θάνατο του Χουάν Αλμέιδα Μπόσκε, επιφανούς ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, της οικοδόμησης του σοσιαλισμού και του Κινήματος αλληλεγγύης προς τους καταδυναστευόμενους από τον ιμπεριαλισμό λαούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ