Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΑΜΠΧΑΖΙΑ - Ν. ΟΣΕΤΙΑ
Υπογραφή στρατιωτικής συνεργασίας

ΜΟΣΧΑ.--

Σε κλιμάκωση της έντασης αναμένεται να οδηγήσουν οι συμφωνίες που υπέγραψε χτες η Ρωσία με τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία, συμφωνίες που αφορούν στην εγκατάσταση και παραμονή στρατιωτικών βάσεων σε αυτές τις περιοχές για 49 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. Τις συμφωνίες υπέγραψαν στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Ανατόλι Σερντιούκοφ, και οι επικεφαλής των στρατιωτικών τομέων της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, Μέραμπ Κισμαρία και Γιούρι Τανάγιεφ, αντίστοιχα.

«Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει, να χρησιμοποιήσει και να αναπτύξει στρατιωτικές υποδομές και στρατιωτικές βάσεις στα εδάφη της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας και να συγκροτήσει κοινές ένοπλες δυνάμεις σε περιόδους ειρήνης, αλλά και πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Αλεξέι Κουζνετσόφ. Οπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφαξ», η ρωσική βάση στην Αμπχαζία θα εγκατασταθεί στην Γκουντάουτα και στη Νότια Οσετία στην πρωτεύουσα Τσχινβάλι και σε καθεμία από τις βάσεις θα αναπτυχθούν περίπου 1.700 στρατιώτες.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Ρωσία προειδοποίησε χτες ότι θα ακινητοποιεί όλα τα πλοία που θα εισέρχονται στα χωρικά ύδατα της Αμπχαζίας για να «εγγυηθούμε την ασφάλεια του ρωσικού κράτους και του κράτους της Αμπχαζίας», υποστήριξε ο Βίκτορ Τρουφάνοφ, αναπληρωτής διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας ασφάλειας των συνόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ