Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ενίσχυση της κατοχής ζητά ο Μιούλεν

ΚΑΝΤΑΧΑΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνεχίζεται το θέατρο των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από τις ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις, σε συγκρούσεις στην επαρχία Κανταχάρ σκοτώθηκαν 27 «Ταλιμπάν», τη Δευτέρα. Ωστόσο, οι πληροφορίες δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν καθώς η ταυτότητα των νεκρών επιβεβαιώνεται μόνο από τις εγκάθετες αφγανικές αρχές και τις κατοχικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή και ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το 58% των Αμερικανών αντιτίθεται στον πόλεμο του Αφγανιστάν, δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου τον συγκρίνουν με το Βιετνάμ, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος ζήτησε να μη συγχέονται διαφορετικές περίοδοι της ιστορίας, υπεραμυνόμενος της συνέχισης του πολέμου. Σε αυτό το πλαίσιο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Μάικλ Μιούλεν, ζήτησε για ακόμα μία φορά χτες την περαιτέρω ενίσχυση των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κογκρέσο.

Σε αυτό το κλίμα συνεχίζονται και οι αντιδράσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν, όπου ανακοινώθηκε ότι θα εξετασθεί και θα ανακαταμετρηθεί το 10% των εκλογικών τμημάτων, μετά και τις ενδείξεις για νοθεία στην αναμέτρηση για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, στις 20 Αυγούστου. Η εκλογική επιτροπή συνεχίζει τις έρευνές της δεδομένου ότι έχει λάβει χιλιάδες προσφυγές για νοθεία.

Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ από την πλευρά του σημείωσε ότι η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων και η ανάδειξη κυβέρνησης θα βοηθήσει ώστε να επανέλθει στα καθιερωμένα και η ιμπεριαλιστική παρέμβαση της ΕΕ στην περιοχή, υπό τη μορφή «βοήθειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ