Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Εγκλημα πολέμου» η επίθεση στην Κουντούζ

Οι ΝΑΤΟικοί κατακτητές σκορπίζουν το θάνατο στο Αφγανιστάν
Οι ΝΑΤΟικοί κατακτητές σκορπίζουν το θάνατο στο Αφγανιστάν
Εγκλημα πολέμου κατά του αφγανικού λαού, χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση εναντίον τουλάχιστον 500 αμάχων των γερμανικών στρατευμάτων που συμμετέχουν στις δυνάμεις κατοχής ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στις 4 Σεπτέμβρη 2009 στην επαρχία Κουντούζ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, σε προ ημερήσιας διάταξης παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ: «Οι δολοφονικές επιθέσεις των γερμανικών στρατευμάτων τα οποία συμμετέχουν στις δυνάμεις κατοχής ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, κατά την επίθεση στις 4 Σεπτέμβρη 2009 στην επαρχία Κουντούζ, που εξελίχθηκαν σε μακελειό με θύματα που ξεπερνούν τους 135 αμάχους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες - μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά - αποτελούν έγκλημα πολέμου κατά του αφγανικού λαού. Η επίθεση - αυτό το νέο έγκλημα πολέμου δεν έγινε βεβαίως ενάντια στους Ταλιμπάν, αλλά ενάντια σε 500 αμάχους».

Ο Γ. Τούσσας σημείωσε ότι «το καθημερινό λουτρό αίματος, η διοργάνωση εκλογών βίας και νοθείας για την ανάδειξη ανδρεικέλων της κατοχής στο Αφγανιστάν, η φτώχεια και η εξαθλίωση που μαστίζει τον αφγανικό λαό, αποκαλύπτουν ότι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ σε αυτή την κατεχόμενη χώρα , αλλά και σε μια σειρά άλλες χώρες, με πρόσχημα το χτύπημα της τρομοκρατίας, έχουν ολέθριες συνέπειες για τους λαούς.

Αυτό το λουτρό αίματος έρχεται να προστεθεί στα αμέτρητα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ και ΝΑΤΟ, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που έχουν εξαπολύσει σ' ολόκληρο τον κόσμο, όπως προηγούμενα στη Γιουγκοσλαβία και σ' όλα τα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, σήμερα στη Μ. Ανατολή και τους Παλαιστίνιους, τη Σομαλία».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «τόσο οι δηλώσεις του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φον Ράσμουσεν, όσο και οι δηλώσεις υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κατά την πρόσφατη άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών στη Στοκχόλμη στηρίζουν τη στρατηγική των ΗΠΑ, τη συνέχιση της κατοχής του Αφγανιστάν και την αξιοποίησή του ως ορμητήριο για την επίτευξη των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους, για τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πηγών και την εκμετάλλευση των λαών των χωρών της ευρύτερης περιοχής».

Καταλήγοντας ο Γ. Τούσσας τόνισε ότι «οι λαοί σε κάθε χώρα και στα κράτη - μέλη της ΕΕ - ανάμεσά τους και ο ελληνικός που βλέπει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να συμμετέχουν στα στρατεύματα κατοχής των ιμπεριαλιστών - πρέπει να απαιτήσουν και να επιβάλουν την επιστροφή των στρατευμάτων των χωρών τους από τις κατοχικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τα Βαλκάνια, τη Σομαλία, να ανατρέψουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ