Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοίγουν αυλαία

«Μια υπέροχη Κυριακή...» στο θέατρο «Σταθμός»
«Μια υπέροχη Κυριακή...» στο θέατρο «Σταθμός»
Πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο «Σταθμός» με το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου. Παίζουν: Σοφία Φιλιππίδου, Ελένη Γερασιμίδου, Αννα Κουρή, Ελενα Κορρέ. Το έργο περιγράφει τέσσερις γυναίκες, που κατοικούν στο Σεν Λούις. Το περιβάλλον τους ξεφτισμένο, πνευματικά παρακμασμένο, προσδίδει όμως μια γλυκιά ποίηση. Ο Ουίλιαμς περιγράφει με δεξιοτεχνία, κωμική ειρωνεία και τρυφερότητα, την ουσία της μοναξιάς, την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και τις μοιραίες υποχωρήσεις του, ώστε να διασχίσει το δύσκολο μονοπάτι της ζωής.

  • Πρεμιέρα, αύριο στο «Μπροντγουαίη», με το έργο της Γιασμίνα Ρεζά «Τρεις φορές ζωή», σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ασημακόπουλου και μουσική Γιάννη Παπαμιχαήλ. Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Νένα Μεντή, Τάκης Χρυσικάκος, Βίκυ Κουλιανού . Ενας νεαρός πανεπιστημιακός καθηγητής της Αστροφυσικής, στην προσπάθειά του να αναρριχηθεί, δε διστάζει να προσφέρει τη νεαρή γυναίκα του στον Πρύτανη.
  • Στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» από αύριο, για 2η χρονιά, το έργο «Εξ επαφής» του Πάτρικ Μάρμπερ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Σταμάτης Φασουλής, Πέμη Ζούνη, Σταύρος Ζαλμάς, Μαρία Πρωτόπαππα. Το έργο πραγματεύεται την εξουσία σε όλες τις μορφές. Κάθε σκηνή είναι ένα είδος ανταλλαγής. Διαδραματίζεται τη δεκαετία του '90 και αναφέρεται σε ανθρώπους που δεν αντλούν καμιά ουσιαστική ικανοποίηση από τη ζωή τους και έτσι όλη η συναισθηματική ζωή εκτρέπεται σε σεξουαλική, με την οποία εκφράζονται απελπισμένα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ