Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Καταγγέλλει επιθέσεις κατά στελεχών του

Στις 24 του Σεπτέμβρη το βράδυ στη Μόσχα έγινε επίθεση κατά του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) Ολέγκ Σμόλιν. Ο άγνωστος πλησίασε στο σταθμευμένο αμάξι, σε μια στιγμή που ο βουλευτής (που είναι τυφλός) περίμενε μόνος μέσα, έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου και φωνάζοντας «θα σε πυροβολήσω», άρπαξε από τα χέρια του Σμόλιν ένα χαρτοφύλακα με ντοκουμέντα.

Σχετικά με το συμβάν ο Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, δήλωσε πως η επίθεση κατά του Ο. Σμόλιν είναι ένα νέο γεγονός που επιβεβαιώνει το πέρασμα της διοικητικής πίεσης κατά των κομμουνιστών «στο στάδιο της πολιτικής ληστείας και της βίας. Σε συνθήκες κρίσης η εξουσία όλο και πιο ενεργά προσπαθεί να ασκήσει πίεση στους κομμουνιστές».

Στην πόλη Κουζμπάς επίσης έγινε επίθεση κατά της βουλευτού του ΚΚΡΟ Ν. Οστάνινα την ώρα της συνάντησής της με ψηφοφόρους. Στην αυτόνομη Δημοκρατία Μάρι - Ελ υπήρχαν στοιχεία δίωξης κατά του βουλευτή της τοπικής συνέλευσης κομμουνιστή Ι. Καζανκόφ, καθώς και στοιχεία πίεσης της αστυνομίας στο βουλευτή του ΚΚΡΟ Ν. Χαριτόνοφ, στον οποίο έθεσαν εμπόδια κατά τη διεξαγωγή της τοπικής προεκλογικής καμπάνιας. Στην περιοχή του Κρασνοντάρ έγιναν συλλήψεις στελεχών του ΚΚΡΟ και χρησιμοποιήθηκαν δικαστικά μέτρα πίεσης.

Οπως σημείωσε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, αυτά τα στοιχεία της αστυνομικής και διοικητικής αυθαιρεσίας δεν μπορούν να μείνουν χωρίς απάντηση.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ