Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα αμερικανική επιδρομή

ΜΙΡΑΝΣΑΧ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Σταθερές στη στρατηγική του θανάτου παραμένουν οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, πραγματοποιώντας νέα επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτες στο γειτονικό Πακιστάν, στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι πακιστανικές αρχές που - παρά τις κατά περιόδους αντιρρήσεις που εκφράζουν εναντίον των αμερικανικών επιθέσεων για να διατηρήσουν τα προσχήματα - στηρίζουν αδιαμφισβήτητα την πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της «τρομοκρατίας», υποστηρίζουν ότι και οι 10 νεκροί είναι «ισλαμιστές μαχητές».

Την ίδια στιγμή δημοσιοποιούνται έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες η επιρροή των δυνάμεων των «Ταλιμπάν» σε Αφγανιστάν και Πακιστάν αυξάνεται συνεχώς, προκαλώντας «ανησυχία» στις τάξεις των δυνάμεων κατοχής και δικαιολογώντας την ενίσχυση του πολέμου. Παράλληλα ανακοινώθηκε η δημοσίευση νέου ηχογραφημένου μηνύματος του επικεφαλής της αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, που απαιτεί από τους Δυτικούς την απόσυρση των δυνάμεών τους από το Αφγανιστάν. Επίσης την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι 5 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Νότιο Αφγανιστάν (από την αρχή του 2009 έχουν σκοτωθεί 368 κατοχικοί στρατιώτες, ανάμεσά τους 216 Αμερικανοί).

Σε αυτό το κλίμα ξεκίνησε και η μερική ανακαταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών, στο Αφγανιστάν, μετά τις αποκαλύψεις για νοθεία ευρείας κλίμακας στα αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ