Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πάρτε τώρα αποφάσεις και δώστε τη μάχη με το ΚΚΕ

Σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα, μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Ο Γιώργος Μαρίνος
Ο Γιώργος Μαρίνος
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει συγκέντρωση και οργάνωση λαϊκών δυνάμεων για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας χτες σε προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα.

Στην ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Καλούμε τους εργαζόμενους που ψήφισαν το προηγούμενο διάστημα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να μη συμβιβαστούν με την αθλιότητα που καυτηριάζουν καθημερινά, να καταψηφίσουν τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής και να δώσουν τη μάχη μαζί με το ΚΚΕ. Να πάρουν υπόψη τους ότι με τους νόμους της ΝΔ κυβέρνησε το ΠΑΣΟΚ, με τους νόμους του ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε η ΝΔ. Και οι δύο συνδιαμορφώνουν και υλοποιούν τις αποφάσεις της ΕΕ, του NATO.

Και οι δύο υπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων. Είναι αρεστοί στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στην πλουτοκρατία. Γι' αυτό επιλέγονται από αυτές τις δυνάμεις κάθε φορά ανάλογα με τις συνθήκες. Το 2004 επιλέχθηκε η ΝΔ, γιατί είχε μεγάλη φθορά το ΠΑΣΟΚ λόγω της σκληρής, αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσε.

Τώρα επιλογή είναι το ΠΑΣΟΚ, γιατί έχει μεγάλη φθορά η ΝΔ λόγω της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Η πλουτοκρατία εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να χειραγωγήσει, να κοροϊδέψει καλύτερα, πιο αποτελεσματικά, τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις. Να περάσει πιο καλά τα σκληρά μέτρα στις συνθήκες της κρίσης, αξιοποιώντας τις υποταγμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τα παραδομένα όργανα στο συνδικαλιστικό κίνημα των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Το σχέδιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση έχει ένα στόχο: Να στηρίξει το μεγάλο κεφάλαιο, να δώσει ώθηση στην κερδοφορία του για να είναι ακόμα πιο ισχυρό και επικίνδυνο στις συνθήκες της ανάκαμψης που θα ακολουθήσει. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, ανεξάρτητα αν είναι της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, θα πάρει πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Μιλούν για περιορισμό των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους που δημιουργήθηκαν από τη χρηματοδότηση της πλουτοκρατίας, από τους λεγόμενους αναπτυξιακούς νόμους που δίνουν δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο, από τις υψηλές δαπάνες των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τις ανάγκες του NATO.

Σκεφτείτε καλά. Από πού θα βρούνε τα χρήματα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της ΕΕ, τις απαιτήσεις του Αλμούνια, αφού και οι δύο έχουν μειώσει τη φορολογία των κερδών του κεφαλαίου στο 25% και συνεχίζουν να στηρίζουν με δισεκατομμύρια τις μεγάλες επιχειρήσεις; Τα χρήματα θα τα βρουν από την πηγή που τα βρίσκουν πάντα: Θα χτυπήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, θα περικόψουν τις δαπάνες των κοινωνικών υπηρεσιών και θα φορολογήσουν τις λαϊκές οικογένειες, χτυπώντας ιδιαίτερα τους μικρούς επαγγελματίες.

Πάρτε τώρα αποφάσεις. Υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, υπάρχει άλλη πολιτική, η πολιτική του ΚΚΕ που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές προσδοκίες. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που υποστηρίζει ότι ο πλούτος ανήκει στους εργαζόμενους που τον παράγουν. Είναι το μοναδικό κόμμα που συγκρούεται με συνέπεια με όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τα μεγάλα συμφέροντα.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, που θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων, ώστε την επαύριο των εκλογών να αναπτυχθεί ένα μαζικό, μαχητικό εργατικό - λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά, για να μην περάσουν τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει αποφασιστική πάλη για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι αιτήματα, στόχους πάλης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει συγκέντρωση και οργάνωση λαϊκών δυνάμεων για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, το μέλλον του λαού μας, της νέας γενιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ