Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΑΤΟική πασαρέλα η Αθήνα

Τριήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα στην Αθήνα ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (SACEUR), Αμερικανός Ναύαρχος Τζ. Σταυρίδης, μετά από πρόσκληση του Ελληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Ι. Γιάγκου. Οπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, ο ΝΑΤΟικός αξιωματούχους «θα συνεργασθεί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ επί θεμάτων αμοιβαίου στρατιωτικού ενδιαφέροντος και αμυντικής πολιτικής που σχετίζονται με τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ατλαντική Συμμαχία».

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης στην Αθήνα, στα τέλη Αυγούστου, του γγ του ΝΑΤΟ Α. Ράσμουσεν, ο οποίος έθεσε τα ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και την προώθηση της ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου, ενώ ζήτησε και την ενίσχυση της ελληνικής εμπλοκής στο Αφγανιστάν αποσπώντας δεσμεύσεις που η ανακοίνωσή τους όμως παραπέμφθηκε για μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη έως την Παρασκευή 2 Οκτώβρη 2009, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» διοργανώνεται με ευθύνη του ελληνικού ΓΕΕΘΑ και υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το ΝΑΤΟικής έμπνευσης διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων «ΑΘΗΝΑ '09», που προωθεί την εμπέδωση της νεοταξικής αντίληψης περί διεθνών σχέσεων, αλλά και το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων ως εσωτερική κατασταλτική δύναμη και την παραπέρα προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Το συγκεκριμένο συνέδριο όπως και η σημερινή επίσκεψη του ΝΑΤΟικού διοικητή πραγματοποιούνται λίγες μόλις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, δείχνοντας έτσι ότι ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος η στρατηγική σύμπλευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη πρόσδεση της χώρας στο ιμπεριαλιστικό άρμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ