Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Θέλουν νέα στρατεύματα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

«Το ΝΑΤΟ θα παραμείνει στο Αφγανιστάν όσο χρειαστεί» αναμενόταν να διαμηνύσει στην πρώτη του ομιλία από τη θέση του ΓΓ της Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον ο Αντερς Φογκ Ρασμούσεν. Σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας που διέρρευσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», ο Ρασμούσεν αναμενόταν να επισημάνει τη σημαντική συνεισφορά των στρατευμάτων, εκτός των αμερικανικών, που βρίσκονται στη χώρα και να τονίσει ότι «κανένας δεν απέσυρε τις δυνάμεις του παρά το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν».

Οι συγκεκριμένες αναφορές του Ρασμούσεν σχετίζονται με την εντεινόμενη φημολογία περί αμερικανικής δυσαρέσκειας απέναντι στους συμμάχους, επειδή δε «βοηθούν όσο χρειάζεται». Ταυτόχρονα, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ θα παραδεχόταν την αναγκαιότητα «ενίσχυσης» των κατοχικών στρατευμάτων.

Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του, και ο Βρετανός υποδιοικητής των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Ο στρατηγός Τζιμ Ντάτον υπογράμμισε ότι συμφωνεί με την πρόταση του επικεφαλής των κατοχικών, Αμερικανού στρατηγού Στάνλεϊ Μακ Κρίσταλ, για αύξηση κατά 30.000 - 40.000 άνδρες της κατοχικής δύναμης, προκειμένου «να ελεγχθεί η χώρα».

Την ίδια ώρα, εντός της κατεχόμενης χώρας, 12 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικές βομβιστικές επιθέσεις στα βόρεια και στα δυτικά της χώρας, ενώ άλλοι τέσσερις Γάλλοι στρατιώτες σκοτώνονταν σε ατύχημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ