Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ
Νέα κινητοποίηση τη Δευτέρα

Συστρατευόμενοι με ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν αγωνιστικές παρεμβάσεις την επόμενη βδομάδα. Η πλειοψηφία της ΠΝΟ θέλει να τους σύρει σε «διαλόγους» με τη νέα κυβέρνηση

Με αποφασιστικότητα τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, ενάντια στην ασύδοτη δράση των εφοπλιστών και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που την πυροδοτεί. Δράση που καταγράφει θετικά αποτελέσματα στην υπόθεση της υπεράσπισης των ναυτεργατικών συμφερόντων.

Χτες, τα δύο ταξικά ναυτεργατικά σωματεία μαζί με τους εγκαταλειμμένους και απλήρωτους ναυτεργάτες των πλοίων του εφοπλιστή Αγούδημου αποφάσισαν από τη Δευτέρα το πρωί να προχωρήσουν σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με καθημερινές παρεμβάσεις, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και παλεύοντας για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στο μπάρκο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ηδη για τη Δευτέρα προγραμμάτισαν συγκέντρωση, της οποίας ο τόπος και η ώρα θα καθοριστούν νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας.

Οι ναυτεργάτες στα πλοία του εφοπλιστή Αγούδημου «είδαν» την ανάγκη να αναλάβουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα, σε συστράτευση με τις ταξικές δυνάμεις, απευθύνοντας ταυτόχρονα αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους τους, μετά και την πρόκληση στην οποία επιδόθηκε χτες η πλειοψηφία της ΠΝΟ σε βάρος τους. Νωρίς το πρωί οργισμένα τα πληρώματα του Αγούδημου «εισέβαλαν» στα γραφεία της Ομοσπονδίας και επέβαλαν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, δίνοντας για μια ακόμα φορά ρεσιτάλ υποταγής στα εφοπλιστικά συμφέροντα και παρά την απαίτηση των ναυτεργατών (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι απλήρωτοι απ' τον Ιούνη) για αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, αποφάσισαν απλώς να ζητήσουν συνάντηση από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη!

Οπου υπάρχουν αγώνες υπάρχουν και αποτελέσματα

Στο μεταξύ χτες το πρωί οι ναυτεργάτες του ακτοπλοϊκού πλοίου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ», ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δύο ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, βγήκαν στον καταπέλτη ακινητοποιώντας το καράβι, απαιτώντας όλα όσα τους όφειλε η εταιρεία από δεδουλευμένα. Μέχρι τις 4 το απόγευμα που ήταν το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΖΑΝΤΕ είχε αναγκαστεί να πληρώσει τα πάντα στο μεγαλύτερο μέρος των ναυτεργατών και δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα θα εξοφληθούν και οι υπόλοιποι.

ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν τους ναυτεργάτες «μέσα και έξω από τα καράβια να απαιτήσουν μαζικές διαδικασίες, προκαλώντας συσκέψεις, συνελεύσεις στα σωματεία τους και να επιβάλουν αποφάσεις που θα στοιχίζονται ενάντια στους εφοπλιστές, στην αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ