Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ξεκινούν σήμερα οι εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Να «μαυρίσουν» την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, που στηρίζουν τους μεγαλοξενοδόχους, καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ

Να αποδυναμώσουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, που βάζουν πλάτη για την ένταση της αντεργατικής επίθεσης των ξενοδόχων, και στις κάλπες που ανοίγουν σήμερα για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου στην Κρήτη να ρίξουν μαζικά το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), καλεί η παράταξη τους ξενοδοχοϋπάλληλους του νησιού.

Η ΔΑΣ αναδεικνύει στη διακήρυξή της την ανάγκη να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις, που όλη αυτήν την περίοδο προσπάθησαν να αναδείξουν στους εργαζόμενους την αληθινή αιτία των προβλημάτων τους και να συντονίσουν τον αγώνα τους. «Χωρίς το ΠΑΜΕ και τη δράση του τα τελευταία 10 χρόνια, η κατάσταση της εργατικής τάξης θα ήταν πολύ χειρότερη», υπογραμμίζει η ΔΑΣ και καταγγέλλει τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του συνδέσμου, όπως:

  • Η εσκεμμένη αδράνεια σε κάθε κινητοποίηση, ώστε οι εργαζόμενοι να μην ενημερώνονται, να μην κινητοποιούνται, να μην οργανώνονται.
  • Ούτε μια φορά η διοίκηση δεν κήρυξε απεργία. Λέξη δεν είπαν στην τελευταία απολογιστική συνέλευση (άνοιξη 2009) για τη γενική απεργία στις 2 Απρίλη. Λένε ότι διεκδικούν την επανασύσταση του ΤΑΞΥ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στήριξαν το νόμο Ρέππα για το Ασφαλιστικό που έβαλε τις βάσεις για τη διάλυση των Ταμείων και αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης.
  • Εβαλε «ταφόπλακα» στα δικαιώματα των συναδέλφων στο CAPSIS στην Αγ. Πελαγία την άνοιξη του 2009, όταν η εργοδοσία άλλαξε μαζικά τις συμβάσεις και το καθεστώς εργασίας 100άδων συναδέλφων. Κουβέντα δεν λέει και τώρα που οι ίδιοι συνάδελφοι παραμένουν απλήρωτοι.
  • Η εργοδοτική πλειοψηφία, όταν τον Ιούνη - Ιούλη η εργοδοσία του CRETAMARIS απέλυε συναδέλφους, εξάντλησε την αγωνιστικότητά της δικαιολογώντας τις απολύσεις όταν ο εργοδότης δήλωσε ότι «είναι κάτω από το όριο 2% και ότι αποζημίωσε τους απολυθέντες σύμφωνα με το νόμο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ