Σάββατο 10 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ
Πρωτοστατούν στην πάλη ενάντια στην αντεργατική επίθεση

Σε αγωνιστική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας προχωρά την επόμενη Τετάρτη, 14 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας» μαζί με τους εργαζόμενους της εταιρείας «ΕΔΡΑΣΗ ΑΕ» που παραμένουν απλήρωτοι από 3 μέχρι και 6 μήνες. Το συνδικάτο καλεί όλους τους εργάτες του κλάδου να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της εταιρείας (περίπου 400) συμμετέχοντας αποφασιστικά στη συγκέντρωση, δίνοντας ώθηση στον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων (πρόσφατα ξεκίνησε και επίσχεση εργασίας), αλλά και στέλνοντας μήνυμα ενωμένου αγώνα στη μεγαλοεργοδοσία που εντείνει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα επόμενα βήματά τους για την οργάνωση της πάλης αποφασίζουν τις επόμενες μέρες και οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος. Μεθαύριο, 12 Οκτώβρη, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Επίσης, την Τρίτη 13 του μήνα, στις 5.30 μ.μ., θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων με το ίδιο θέμα.

Στο δρόμο 130 μεταλλεργάτες της Μαγνησίας

Περίπου 130 απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου έγιναν από τις αρχές του έτους στο Νομό Μαγνησίας, ενώ πολλοί περισσότεροι ανησυχούν έντονα ότι θα πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Υστερα από καταγγελίες των εργαζομένων, έγιναν γνωστές οι απολύσεις στις επιχειρήσεις «ΣΤΑΛΚΟ» (40), «ΚΟΝΤΙ» (35), «ΣΟΒΕΛ» (20), «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» (15), ΒΙΟΣΩΛ (14), ΔΕΜΕΚΕΠ (2).

Τις επόμενες μέρες συνεδριάζει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ ώστε να πάρει πρωτοβουλίες για το συντονισμό δράσης των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων, με μπροστάρη το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», προκειμένου να οργανωθεί η πάλη.

Προτάσεις στην κατεύθυνση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων κατέθεσαν και οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ (μεταξύ άλλων να γίνουν ΓΣ στα εργοστάσια, να δημιουργηθεί Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, να παρθούν αποφάσεις για πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο) σε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων που συγκάλεσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου (κάτω από την πίεση των εργαζομένων), τις οποίες, όμως, απέρριψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση»). Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ, κινούμενη στον ντορό του εργοδοτικού συνδικαλισμού, όχι μόνο δεν έπαιρνε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, αλλά επιχειρούσε να βάλει εμπόδια στο συντονισμό δράσης των εργαζομένων. Στάση που αποδοκίμασαν και πολλοί εκπρόσωποι σωματείων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ