Σάββατο 11 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μείωση των Ενόπλων Δυνάμεων

ΜΟΣΧΑ.-

Το δυναμικό του ρωσικού στρατού θα μειωθεί κατά 600.000 θέσεις μέσα στα επόμενα 5 χρόνια στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε ο βοηθός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Ποτάποφ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου υπό την προεδρία του Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Από τα τρία εκατομμύρια θέσεις που έχει αυτή τη στιγμή ο ρωσικός στρατός, από τις οποίες το 1.200.000 είναι στρατιωτικές, θα καταργηθούν 470.000 στο στρατιωτικό τομέα και 130.000 στον πολιτικό, διευκρίνισε ο Ποτάποφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ.

«Ενας ευέλικτος, σωστά εξοπλισμένος και οργανωμένος στρατός αποτελεί εγγύηση εναντίον κάθε απειλής κατά της χώρας», επισήμανε από την πλευρά του ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, Σεργκέι Ιβανόφ. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο ρωσικό στρατό και κυρίως εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. «Ηταν ένα υπερβολικό βάρος για την οικονομία μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ιβανόφ.

Από την άλλη μεριά, ο ανώτατος διοικητής εσωτερικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών, υποστράτηγος Βιατσεσλάβ Τιχομίροφ, δήλωσε ότι οι εσωτερικές δυνάμεις θα μειωθούν κατά 33.000 άτομα. Σημείωσε δε ότι πρόκειται για ασήμαντη μείωση και ότι το μέτρο αυτό δεν αφορά στις μάχιμες μονάδες, αλλά μόνο στις διοικητικές δομές, στην αφαίρεση μέρους των καθηκόντων από τις ειδικές μηχανοκίνητες στρατιωτικές μονάδες και στις μονάδες περιφρούρησης σημαντικών δημόσιων ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ