Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αδιαπραγμάτευτη η παράδοση στην COSCO

«Το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα προσπαθήσει να προάγει και να ενισχύσει τις επενδύσεις στη χώρα μας γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνουν επενδύσεις». Τα παραπάνω τόνισε σε χτεσινές της δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σχολιάζοντας το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που έχει η κυβέρνηση με την κινεζική COSCO και επαναβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να αμφισβητήσει το καθεστώς παράδοσης του λιμανιού στην κινέζικη εταιρεία, αλλά μέσα στις επιλογές της είναι να εκχωρήσει στο κεφάλαιο και άλλα «φιλέτα» από τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, στο όνομα της ενίσχυσης των επενδύσεων στη χώρα.

Οπως εξήγησε η Λ. Κατσέλη, «συμφωνήσαμε με την ΣΕΠ ΑΕ, που είναι η ελληνική ονομασία της COSCO, να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου και να δούμε όλα τα ζητήματα που αφορούν την σύμβαση παραχώρησης και στα οποία μπορούν να γίνουν βελτιώσεις». Οι βελτιώσεις, μάλιστα αυτές, όπως τόνισε, θα είναι «βεβαίως προς αμοιβαίο συμφέρον», κάτι που σημαίνει ότι μέσα από τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναμένονται νέα οφέλη για την κινεζική εταιρεία, η οποία ούτως ή άλλως, θεωρείται τελεσίδικα ο ιδιοκτήτης του ΣΕΜΠΟ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την θέση που είχε διατυπώσει προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να συμμετέχει με κάποιο ποσοστό στο λιμάνι, η υπουργός υποστήριξε: «Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να προκαταλάβω ούτε τη διαπραγματευτική θέση τη δική μας, ούτε το περιεχόμενο του διαλόγου. Θα δούμε τα θέματα νομικά. Πρέπει να δούμε για το κάθε θέμα τι είναι εφικτό».

Κατά τ' άλλα, η υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι η κυβέρνηση κινείται με βάση τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ επιχείρησε να δείξει ότι δεν ήταν ενήμερη για την μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Τέλος, και χθες ήταν έντονη η φημολογία για ενδεχόμενη νέα συνάντηση της Λ. Κατσέλη με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζόμενων στο Λιμάνι.

Σταθερή η συνδρομή του ΛΑ.Ο.Σ.

Το ίδιο επιχείρημα με την κυβέρνηση, αυτό της «αναγκαιότητας» για το κεφάλαιο να έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας, χρησιμοποίησε χθες και ο ΛΑ.Ο.Σ. για να χτυπήσει τους απεργούς και να συνδράμει το έργο της συκοφάντησής τους. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το κράτος καταλύεται σε ζωτικούς χώρους για την Οικονομία. Ολοι ελπίζουν σε επενδύσεις για να βγούμε από την κρίση. Ομως, με αυτά που συμβαίνουν, ποιος θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα; Κάποιοι ποντάρουν στην ανωμαλία, βλάπτοντας κάθε προοπτική του έθνους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ