Σάββατο 17 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να τη και η «καμένη γη»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ... καμένη η γη. Οχι απλά καμένη. Παρανάλωμα, αποκαΐδια και στάχτες.

Ηταν σαφέστατος ο Γιώργος Παπανδρέου στις προγραμματικές δηλώσεις. Αλλα περιμέναμε είπε, άλλα βρήκαμε. Ακαταστασία νομίζαμε ότι υπάρχει, τελικά καταστροφή ήταν.

Αλλωστε έκανε και τον κατάλληλο - για το ακροατήριό του - παραλληλισμό. Η κατάσταση, λέει, θυμίζει τη χώρα που παρέδωσε ο Μητσοτάκης το 1993...

Εμάς πάλι με το που το ακούσαμε μας ήρθαν στο μυαλό οι αντιλαϊκές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ από το 1993 και κυρίως η διατήρηση και διεύρυνση όλων των νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οπως και να 'χει το νόημα «το πιάσατε»! Παραλάβαμε χάος και πρέπει να δώσουμε καλές αναφορές στις Βρυξέλλες. Κι όποιος έχει αντίρρηση ...εδώ είναι ο Χρυσοχοΐδης και τα ΜΑΤ. Απλά πράγματα.

Τώρα τα περί «πράσινης ανάπτυξης» και «διαφάνειας» ούτε οι ...ΠΑΣΟΚοι του στενού πυρήνα δεν τα πιστεύουν. Αλλωστε αυτοί αλλού έχουν το μυαλό τους. Τώρα «κληρώνουν» οι κενές καρέκλες κι όποιος προλάβει κάθισε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πούμε όμως! Είναι και η Νέα Δημοκρατία σε κατάσταση ...αντιπολιτευτικής ετοιμότητας. Αδειο ήταν το ένα τρίτο των εδράνων της χτες στη Βουλή.

Πού να τρέχουν τώρα να ασχολούνται με προγραμματικές δηλώσεις και άλλα τέτοια. Εχουν άλλες δουλειές, επείγουσες, που δε σηκώνουν καθυστέρηση. Για την ακρίβεια ... φωτιά στα μπατζάκια τους.

Και κυρίως ποιος θα πρωτοβγεί σε κανένα «παράθυρο» να πει τη γνώμη του για την κούρσα της διαδοχής. Προφανώς μετράει αυτό τον καιρό να πάρει κανείς θέση δημοσίως.

'Η σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί πολύ κερδοφόρο το να... αποφύγει να πάρει θέση, για να είναι ιδιαιτέρως χρήσιμος όταν τα πράγματα στο εσωτερικό της ΝΔ θα γίνουν οριακά.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ