Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ξεκρέμαστοι οι 105 εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργασίας

Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους ζητούν οι ταξικές δυνάμεις

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στους δήμους να διεκδικήσουν μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία, μονιμοποίηση όσων μένουν όμηροι συμβάσεων κλπ. χωρίς όρους, κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων και μεταφορά όσων απασχολούν στις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, ανέδειξε προχτές το απόγευμα το Συντονιστικό Εργαζομένων στους ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης), παρεμβαίνοντας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα σωματεία εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου και η ΠΟΕ ΟΤΑ, προχτές.

Την επιτακτικότητα που αποκτά η επισήμανση των ταξικών δυνάμεων επιβεβαιώνουν τα αδιέξοδα που βιώνουν σήμερα οι 105 εργαζόμενοι στον πρώην Οργανισμό Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι μετά τη διάλυση του Οργανισμού (αρχές του καλοκαιριού) δεν απορροφήθηκαν στις υπηρεσίες του δήμου και παραμένουν «ξεκρέμαστοι». Αδιέξοδα που οξύνει η πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, γενικεύοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στην ΤΑ, κατεύθυνση στην οποία ιδρύθηκε και ο συγκεκριμένος Οργανισμός Εργασίας (από την προηγούμενη «πράσινη» διοίκηση του δήμου και συνεχίστηκε από τη σημερινή «γαλάζια» (ΝΔ)). Η οποία είναι μια επιχείρηση ενοικίασης εργαζομένων που απασχολούνταν στο δήμο σε όλους τους τομείς. Οι οποίοι αντί να προσλαμβάνονται από το δήμο, προσλαμβάνονταν μέσω αυτής της επιχείρησης, με πολύ χειρότερες αποδοχές και συνθήκες εργασίας.

Ενδεικτικό είναι το εξής παράδειγμα: Ενας υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας μέσω του Οργανισμού Εργασίας, παντρεμένος με ένα παιδί και με 10 χρόνια προϋπηρεσία αμειβόταν με 1.000 ευρώ καθαρά. Ενας δημοτικός αστυνόμος στο μόνιμο προσωπικό του δήμου, χωρίς προϋπηρεσία, ανύπαντρος χωρίς παιδιά αμείβεται με 980 ευρώ. Επίσης για τους μόνιμους δημοτικούς αστυνόμους οι ώρες εργασίας είναι λιγότερες και καταργείται η νυχτερινή βάρδια.

Μιλώντας εκ μέρους του Συντονιστικού ο Γιώργος Καταχανάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τόσο η ανατροπή της σταθερής και μόνιμης εργασίας και η υποκατάστασή της από μερική και ελαστική απασχόληση, όσο και οι ιδιωτικοποιήσεις που υλοποιούνται με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, που καταργεί τις αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες προς τους πολίτες και ανοίγει τις πόρτες για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία του ιδιωτικού κεφαλαίου. Δεν είναι "προνόμιο" της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου, αλλά βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εναλλασσόμενες και η πλειοψηφία των δημάρχων στην ΚΕΔΚΕ, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΣΥΝ». Στην ίδια κατεύθυνση άλλωστε κινείται και η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ που και χτες περιορίστηκε να καταδικάσει φραστικά τα αδιέξοδα των 105 εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ