Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Η εξέλιξη στα «Λιντλ» να ξεσηκώσει τις γυναίκες

Περιοδείες για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν χτες το επιχειρησιακό και το κλαδικό συνδικάτο, καλώντας σε κινητοποίηση και Γενική Συνέλευση

Να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους δυναμώνοντας την πάλη για ανάκληση της απόλυσης της Ματίνας Μακρή, μητέρας τριών παιδιών, από την πολυεθνική «ΛΙΝΤΛ», αλλά και δυναμώνοντας συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί όλες τις γυναίκες η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι, όπως καταγγέλλει και το επιχειρησιακό σωματείο, η εργαζόμενη απολύθηκε με το πρόσχημα των ταμειακών ελλειμμάτων, στην πραγματικότητα όμως γιατί «τόλμησε» ως δραστήριο μέλος του σωματείου της να συμμετέχει ενεργά στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Η λογική των πολυεθνικών ότι όποιος σηκώνει κεφάλι του το "κόβουμε" δεν πρέπει να περάσει», σημειώνει η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την επιχείρηση «ΛΙΝΤΛ» για την προσπάθεια τρομοκράτησης όλων των εργαζομένων. Η Γραμματεία Γυναικών στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και των σωματείων που δίνουν τη μάχη κόντρα στις απολύσεις, στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τέλος, καλεί τις «εργαζόμενες γυναίκες να ενισχύσουν τις επιτροπές γυναικών στα συνδικάτα τους, να δυναμώσουν την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων στη μητρότητα, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στη δράση μέσα στους χώρους δουλειάς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργαζόμενης γυναίκας, των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων».

Το επιχειρησιακό σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 10.30 π.μ. στην Επιθεώρηση Εργασίας Λαυρίου, οπότε και υπάρχει προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση. Παράλληλα καλεί σε συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή, 1 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. στο σωματείο (πλ. Μητροπόλεως, 10) για να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση και μαζί με το κλαδικό συνδικάτο, το σωματείο ξεκίνησε χτες περιοδείες - παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση των εργαζομένων. Τέτοιες έγιναν στα καταστήματα της πολυεθνικής σε Ασπρόπυργο, Περιστέρι, Λ. Καβάλας, Ρέντη και αλλού. Δράση που όπως φαίνεται «ενοχλεί» την εργοδοσία, που χτες κατέβασε πανό του σωματείου που είχε αναρτηθεί μέσα στο κατάστημα της Ελευσίνας. Το οποίο όμως οι συνδικαλιστές το ανάρτησαν ξανά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ