Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
«Μοιράζουν» απολύσεις και ακρίβεια

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις εξελίξεις στον κλάδο

Να εμποδίσουν τις απολύσεις και τα αντεργατικά σχέδια των εταιρειών στον κλάδο των πετρελαιοειδών καλεί τους εργαζόμενους το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το πολυεθνικό ενεργειακό κεφάλαιο επιλέγει πότε και πού θα επενδύσει με βάση την απαίτησή του για μεγαλύτερη κερδοφορία και όχι με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Ετσι για την Ελλάδα, η SHELL και η BP αποφάσισαν την «αποχώρησή» τους από τη χώρα, προς αναζήτηση μεγαλύτερης κερδοφορίας. Στόχο έχουν την ακόμα μεγαλύτερη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στα πετρελαιοειδή. Tις δραστηριότητές τους εξαγόρασαν ο Ομιλος Λάτση (ΕΛΠΕ) και ο Ομιλος Βαρδινογιάννη (ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ).

Αυτές οι εξελίξεις, όπως έγινε και σε άλλους κλάδους, θα οδηγήσουν τελικά σε ακόμα ακριβότερες τιμές καυσίμων για το λαϊκό νοικοκυριό σε απολύσεις εργαζομένων αλλά και στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις κλπ.

Πρώτα στην BP, αυτές οι εξελίξεις ακολουθούνται από ομαδικές απολύσεις εργαζομένων που στο παρελθόν είχαν "δανειστεί" σε άλλες εταιρείες (ΙΒΜ-ΒΤΟ, BOVIS, JOHNSON και ΗΝΙΟΧΟΣ).

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους εργαζόμενους στον κλάδο και τους καλεί να δώσουν τη μάχη για να ανακληθούν οι πέντε πρώτες απολύσεις και να εμποδίσουν την υλοποίηση των υπόλοιπων αντεργατικών σχεδίων των εταιρειών.

Μαζί να δώσουν τη μάχη με το ΠΑΜΕ για τη διέξοδο που είναι η δημιουργία ενός Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας, που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ