Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Με γοργούς ρυθμούς στο αντεργατικό του έργο

Στο πλαίσιο «αντιμετώπισης» της ανεργίας, όπως απαιτούν οι επιχειρήσεις και η καπιταλιστική ανάπτυξη, ο υπουργός Εργασίας επισκέφτηκε χτες τον ΟΑΕΔ

Μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση της κυβέρνησης (όπως φάνηκε στην ομιλία του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Εργασίας) κατά την τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη και υποταγμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματιών, η ηγεσία του υπουργείου «μπαίνει στα γεμάτα» για την υλοποίηση των κατευθύνσεων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χτεσινή επίσκεψη του υπουργού στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, ενώ όπως ο ίδιος δήλωσε μετά από συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού, θα συμμετέχει άμεσα και σε συνεδρίαση της διοίκησης.

Ανεξάρτητα από τις διάφορες επικοινωνιακές κορόνες για την αντιμετώπιση της «μάστιγας της ανεργίας», της προσπάθειας για την «προστασία των ανέργων» και την «αύξηση της απασχόλησης», όπως καθαρά περιέγραψε και στις προγραμματικές της δηλώσεις, η κυβέρνηση θα εξαπολύσει νέα αντεργατική επίθεση με στόχο τη γενίκευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει να αποτελεί, και για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βασικό εργαλείο στα χέρια της με στόχο την ενίσχυση των επιχειρηματιών με πακτωλούς χρημάτων, προκειμένου να απασχολούν τζάμπα εργαζόμενους. Δεσμεύτηκε, άλλωστε, για απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές των νέων εργαζομένων για τέσσερα χρόνια. Σε ό,τι αφορά τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, αυτές όχι μόνο θα αξιοποιηθούν αλλά και θα ενισχυθούν στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αλλωστε, και στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι το απαράδεκτο καθεστώς της «ενοικίασης των εργαζομένων» θα συνεχιστεί αλλά με «βελτιώσεις»...

Μάλιστα, την ίδια στιγμή που τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά το ΠΑΣΟΚ έκανε σημαία του την κατάργηση του αίσχους των «stage» (ανασφάλιστη εργασία) στο Δημόσιο, ο θεσμός αυτός παραμένει και ενισχύεται στον ιδιωτικό τομέα για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των εργοδοτών. Ακόμα και για τα «stage» στο Δημόσιο η κυβέρνηση καταφεύγει σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι κάνοντας «μπαλάκι» τους χιλιάδες ανασφάλιστους αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο μεταξύ των «αρμόδιων» υπουργείων. Μετά τη χτεσινή επίσκεψη, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι θα επιδιώξει κυβερνητική σύσκεψη - ακόμα και εντός της βδομάδας - σε ό,τι αφορά τα «stage» στο Δημόσιο, προκειμένου να αποφασίσει η κυβέρνηση πώς θα αντιμετωπίσει «το πρόβλημα».

Σε συζητήσεις που υπονομεύουν το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων για πάλη για σταθερή και μόνιμη εργασία, με πλήρη δικαιώματα, έσπευσε χτες να πάρει μέρος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, χωρίς να μιλήσει ούτε για το ποιος έφερε τα stage ούτε για τη διαιώνισή τους στον ιδιωτικό τομέα, όπως διακηρύττει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ