Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Μέλημά της η ικανοποίηση της «Thyssen»

Ανάγλυφη εμφανίζεται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά η εχθρική για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Οπως έχει ανακοινώσει η ιδιοκτήτρια γερμανική πολυεθνική «Thyssen Kroupp», ξεκινάει τις διαδικασίες αποχώρησής της από το ναυπηγείο που θα ολοκληρωθούν σε τέσσερις το πολύ μήνες. Ενώ σε αυτό το διάστημα, επιδιώκει να «αρπάξει» και άλλο «ζεστό χρήμα» από την υπόθεση των κρατικών παραγγελιών του Πολεμικού Ναυτικού όπως τα υποβρύχια. Εκβιάζει μάλιστα, ότι αν δεν ικανοποιηθούν οι αξιώσεις της, σταματάει από το τέλος του Οκτώβρη τις πληρωμές των μισθών των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, όπως αποτυπώνεται και σε χτεσινή ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, είναι καθόλα έτοιμη να ικανοποιήσει τις αξιώσεις της πολυεθνικής. Ενώ δεν αναφέρει καμία δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους - από τους οποίους οι 160 του τμήματος τροχαίου υλικού είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες(!) - και τη συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χτες ο υπουργός Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Eκτελεστικό Πρόεδρο της «Thyssen» ΗansCristof Atzpodien και όπως αναφέρεται, ο υπουργός δήλωσε ότι «διαφαίνεται η δυνατότητα να συγκροτηθεί ένα κοινά αποδεκτό σχήμα λύσης ως προς τα υποβρύχια». Οσον αφορά την λειτουργία του ναυπηγείου και τους εργαζόμενους, σημείωσε ότι γίνονται χειρισμοί από τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, ενώ αναμένεται και «η εξειδίκευση των προτάσεων της γερμανικής πλευράς» και κατέληξε με τη γενικόλογη φράση: «Θεμελιώδης μέριμνα της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει την ελληνική ναυπηγική υποδομή και τις θέσεις εργασίας σε όλο τον κλάδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ