Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Νέα αγωνιστική κινητοποίηση αύριο

Παύση εργασιών, μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Η τρομοκρατία των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους δε θα περάσει, διαμηνύουν οι μεταλλεργάτες (στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στις 15/10)

Eurokinissi

Η τρομοκρατία των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους δε θα περάσει, διαμηνύουν οι μεταλλεργάτες (στιγμιότυπο από την κινητοποίηση στις 15/10)
Αταλάντευτα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην ανεργία και την ανέχεια όπου τους καταδικάζει η αντιλαϊκή πολιτική, την οποία είναι αποφασισμένη να επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «διά πυρός και σιδήρου». Με απόφαση των ταξικών τους σωματείων, οι εργάτες προχωρούν αύριο, Πέμπτη, σε παύση εργασιών στις 12.30 μ.μ. για τους εργάτες της Ζώνης και 12 μ. για τα συνεργεία εκτός Ζώνης. Στη 1 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην κεντρική πύλη της Ζώνης στο Πέραμα, από όπου και θα ξεκινήσουν μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Ενδιάμεσος σταθμός θα είναι η πλατεία Κουμουνδούρου, όπου θα γίνει στάση και συγκέντρωση.

Οι εργάτες της Ζώνης με τις αποφάσεις τους για ένταση της μάχης στέλνουν ταυτόχρονα και το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία, στην επιδίωξή της να ανακόψει τους αγώνες τους, στις 15 του Οκτώβρη έδωσε εντολή στις δυνάμεις καταστολής να εξαπολύσουν σφοδρή επιδρομή σε βάρος τους επειδή διαδήλωναν έξω από το υπουργείο Εργασίας απαιτώντας δουλειά και ψωμί για τις οικογένειές τους.

Σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν τα σωματεία τονίζουν: «Καμία συναίνεση - καμία ανοχή. Δεν περιμένουμε απαντήσεις - απαιτούμε εδώ και τώρα λύσεις», γιατί οικογένειες εργατών έχουν μείνει ακόμα και χωρίς ρεύμα. «Καταγγέλλουμε - συνεχίζουν - την προσπάθεια από μεγάλη μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελέχη της κυβέρνησης να παρουσιάσουν τις κινητοποιήσεις μας ως στημένες ή ως υποκινούμενες, αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ενώ ταυτόχρονα έχουν εξαφανίσει τις φωνές μας, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας, η οποία έχει φτάσει στα όρια της ανέχειας». Απαιτούν από τον υπουργό Εργασίας συνάντηση αύριο, Πέμπτη, με αντιπροσωπεία των σωματείων ώστε να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους, που αφορούν στην ανασυγκρότηση της Ζώνης, στην ουσιαστική προστασία των ανέργων και την άμεση καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους της Ζώνης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.500 ευρώ.

Την επίθεση που δέχτηκαν από τις κατασταλτικές δυνάμεις οι απεργοί μεταλλεργάτες καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ