Σάββατο 24 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΑΓΑ.-- Ο Τσέχος Πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους ανακοίνωσε πως βλέπει θετικά την πρόταση της σουηδικής προεδρίας της ΕΕ σχετικά με την Συνθήκη της Λισαβόνας - για την οποία απαιτούσε να προστεθεί ειδική υποσημείωση εξαιρώντας την Τσεχία από την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ , ωστόσο δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη πρόταση.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- «Αν αναβληθούν οι, προγραμματισμένες για τα τέλη Γενάρη, γενικές εκλογές, ελλοχεύει ο κίνδυνος η χώρα να βρεθεί σε κενό εξουσίας και να βυθιστεί στο χάος», προειδοποίησε, διά εκπροσώπου του, ο θρησκευτικός ηγέτης των Ιρακινών σιιτών, Μεγάλος Αγιατολάχ αλ Σιστάνι. Την ίδια ώρα, παρά τις διαβεβαιώσεις περί προόδου στην ασφάλεια, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ επέκρινε σφοδρά τις ευρωπαϊκές χώρες που απελαύνουν Ιρακινούς πρόσφυγες, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ασφαλείς στο Ιράκ.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Επτά άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας σκοτώθηκαν σε ενέδρα, κοντά στην πόλη Τίζι Ούζου, στην περιοχή Καμπυλία στα δυτικά της χώρας. Οι αρχές υποπτεύονται ισλαμιστές μαχητές. Η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας είχε επιφορτιστεί με την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων της καναδικής Snc-Lavalin που κατασκευάζει δίκτυο υδραγωγών στην, δοκιμασμένη από την ξηρασία, περιοχή.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πολλοί Αμερικανοί μουσικοί, που συμμετέχουν στην Εθνική Εκστρατεία για το Κλείσιμο του Γκουαντάναμο όπως ο Trent Reznor και τα συγκροτήματα Perl Jam και REM, προσφεύγοντας ενάντια στην κυβέρνηση ζητούν να μάθουν εάν τα κομμάτια τους χρησιμοποιήθηκαν, δίκην βασανιστηρίου, στη διάρκεια των ανακρίσεων.

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ.-- Εκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά σε ένα διυλιστήριο της εταιρείας Caribbean Petroleum Corporation (CAPECO), έλαβε πολύ γρήγορα τρομακτικές διαστάσεις εξαναγκάζοντας την κυβέρνηση να θέσει το Πουέρτο Ρίκο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο πρόκλησης της μεγαλύτερης καταστροφής στο περιβάλλον του νησιού της Καραϊβικής. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άτομα.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Οικτρό τέλος είχε η προσπάθεια περίπου 20 Κοσσοβάρων Αλβανών να περάσουν παράνομα τον ποταμό Τίσα που χωρίζει τη Σερβία απ' την Ουγγαρία κοντά στην πόλη Σουμπότισα. Απ' τους οικονομικούς πρόσφυγες πνίγηκαν τουλάχιστον 15 όταν ανατράπηκε η βάρκα στην οποία επέβαιναν. Επιβίωσαν μόνον ένας άνδρας και τρία παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ