Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ολοκληρώθηκε το συνέδριό της

Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η Αγωνιστική Συνεργασία

Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε, στην Κέρκυρα, το συνέδριο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΙΠΤΕ) με την εκλογή νέου οργάνου διοίκησης και την εκλογή αντιπροσώπων για το επόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Στις αρχαιρεσίες, ψήφισαν 202 αντιπρόσωποι και εξέλεξαν 15μελές ΔΣ, αναδεικνύοντας σε δεύτερη δύναμη την Αγωνιστική Συνεργασία, την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 200 και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αγωνιστική Συνεργασία: 35 ψήφοι και 3 έδρες.

ΠΑΣΚ: 97 ψήφοι και 7 έδρες.

Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση (πρόσκειται στο ΣΥΝ): 21 ψήφοι και 2 έδρες.

Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση (πρόσκειται στη ΝΔ): 20 ψήφοι και 2 έδρες.

Αυτόνομη Συνδικαλιστική Δράση: 18 ψήφοι και 1 έδρα

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση: 8 ψήφοι και καμία έδρα.

Συνδικαλιστική Ανανέωση: 1 ψήφος και καμία έδρα.

Αναγέννηση: 0 ψήφους

Για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ η Αγωνιστική Συνεργασία εξέλεξε 2 αντιπροσώπους, η ΠΑΣΚ 6 αντιπροσώπους, οι παρατάξεις Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση, Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση και Αυτόνομη Συνδικαλιστική Δράση εξέλεξαν από 1 αντιπρόσωπο.

Η Αγωνιστική Συνεργασία στο συνέδριο τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή στην κυβέρνηση και στάθηκε απέναντι στις διαχειριστικές λογικές των άλλων παρατάξεων. Εθεσε ξεκάθαρα το φλέγον ζήτημα των πολλών συμβασιούχων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σημειώνοντας ότι πρέπει συμμετέχουν στους συλλόγους και, φυσικά, να διεκδικηθεί η μονιμοποίησή τους. Επισήμανε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες καθαριότητας και ασφάλειας δεν έχουν καμία δουλειά στα πανεπιστήμια και οι εργαζόμενοι σε αυτές πρέπει να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά στα πανεπιστήμια. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του ταξικού συνδικαλισμού, ενάντια στις συμβιβασμένες ηγεσίες. Η παράταξη της πλειοψηφίας, η ΠΑΣΚ, υπερασπίστηκε την ανακολουθία λόγων και έργων της και πρότεινε αντικρουόμενα αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ