Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΡΟΔΟΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
Απαράδεκτες συνθήκες φοίτησης

Το τεράστιο κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Ρόδο, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, για δεύτερη φορά

Σε ένα ξενοδοχείο, μια αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Καφετέριας «ΑΚΤΑΙΟΝ» και σε ένα κτίριο του πανεπιστημίου κάνουν μαθήματα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου που σπουδάζουν στη Ρόδο! Μετά το σεισμό στο νησί, πριν δύο χρόνια, το κτίριο όπου γίνονταν τα μαθήματα κρίθηκε ακατάλληλο. Από τότε, οι πάνω από 2.500 φοιτητές ταλαιπωρούνται καθημερινά, βιώνοντας απαράδεκτες συνθήκες φοίτησης και συνεχείς μετακινήσεις, ενώ έχουν προχωρήσει, αρκετές φορές, σε κινητοποιήσεις.

Να σημειώσουμε ότι το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται πριν απ' το σεισμό, ενώ η αίθουσα της Δημοτικής Καφετέριας «αξιοποιείται» για δεύτερη χρονιά. Σαν να μην έφτανε αυτό τα κρεβάτια στις «εστίες» δε φτάνουν ούτε για το 1/10 των φοιτητών. Εστίες θεωρούνται τέσσερα ξενοδοχεία, που το καλοκαίρι αναγκάζουν τους φοιτητές να αδειάσουν τα δωμάτιά τους!

Το θέμα έφερε, για δεύτερη φορά, το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση στην υπουργό Παιδείας. Στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Γ. Πρωτούλη, Γ. Γκιόκα, Λ. Κανέλλη, Γ. Ζιώγα, Β. Νικολαΐδου, Σ. Σκοπελίτη περιγράφεται η κατάσταση:

«Με την υπ' αριθμ.8659/22-10- 2008 Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, είχε αποκαλυφθεί το τεράστιο κτιριακό πρόβλημα του πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Ρόδο. Στην απάντηση που δόθηκε τότε από τον υπουργό αναφερόταν ότι θα ενημερωθούν οι βουλευτές, αφού το υπουργείο ζητήσει τις απόψεις του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Αυτό όμως μέχρι και τη λήξη της προηγούμενης Βουλής δεν έγινε.

Σήμερα η κατάσταση έχει οξυνθεί. Οι φοιτητές διδάσκονται στο ξενοδοχείο "ΚΑΜΕΙΡΟΣ". Επιπλέον, κάνουν μαθήματα σε όροφο της Δημοτικής Καφετέριας "ΑΚΤΑΙΟΝ". Ακούγονται απόψεις να μεταφερθούν σε αίθουσες του σημερινού στρατώνα, που είναι παλιά ιταλικά στρατόπεδα, δίπλα στο κτίριο της 7ης Μαρτίου.

Το παλιό κτίριο υπέστη ρωγμές από σεισμό και ήταν και αυτό παλιός ιταλικός στρατώνας», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, που για άλλη μια φορά φέρνει το θέμα στη Βουλή, ρωτώντας τη νέα υπουργό Παιδείας:

  • Πότε θα αντιμετωπίσει αυτό το σοβαρό πρόβλημα στέγασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, παίρνοντας υπόψη ότι χρειάζεται χρόνος για διάβασμα, προκειμένου οι φοιτητές να ανταποκριθούν στις αυριανές ανάγκες του επαγγέλματος τους ως δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.
  • Πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα των εστιών που θα εξυπηρετήσουν το σύνολο των φοιτητών, θα ανήκουν στη διοικητική ευθύνη του Πανεπιστημίου και θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ