Τρίτη 27 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εικονικό μάθημα μπροστά στο δημαρχείο

Μαζική διαδήλωση έκαναν χτες μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί για το πρόβλημα της σχολικής στέγης

Μεγάλη διαδήλωση και συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες το πρωί γονείς, μαθητές και δάσκαλοι από τα 14 σχολεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου, διεκδικώντας επίλυση του οξύτατου προβλήματος σχολικής στέγης. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μαθητές και δάσκαλοι πραγματοποίησαν εικονικό μάθημα, στο δρόμο μπροστά από το δημαρχείο, καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες διδασκαλίας που επικρατούν στα σχολεία.

«Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Ο δήμος νοικιάζει καταστήματα και τα μετατρέπει σε αίθουσες. Εχουμε αίθουσες χωρισμένες με γυψοσανίδες, αίθουσες - αποθήκες και ημιυπόγεια εστιατόρια. Αίθουσες - κοντέινερ μέσα στις αυλές. Ακόμη και η αίθουσα ένταξης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι μια αποθήκη 8 τ.μ., όπου φοιτούν 8 παιδιά. Οι αύλιοι χώροι έχουν συρρικνωθεί, με αποτέλεσμα να φιλοξενούνται 400-500 παιδιά σε αυλές που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν 150 παιδιά», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη», ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου, Γιάννης Γαρυφάλλου, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του δήμου.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, διεκδικούν άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρεσης οικοπέδου για την ανέγερση δημοτικού σχολείου στο Ασβεστοχώρι. Να ολοκληρωθεί η ανέγερση του Γυμνασίου - Λυκείου Ασβεστοχωρίου που έχει σταματήσει εδώ και 1,5 χρόνο εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων. Να κατασκευαστεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Φύλλιρο και να αποπερατωθούν οι εργασίες ανέγερσης του Λυκείου. Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή δημοτικού σχολείου στην Εξοχή και η κατασκευή δημοτικού και γυμνασίου στο Χορτιάτη.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης οι εκπρόσωποι των γονέων συναντήθηκαν με το δήμαρχο, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα παρέμβει προς τη Νομαρχία. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα αν δε δοθούν άμεσα λύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ