Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πού χρωστάνε;;;

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ θα τη θυμηθούμε τη μεγαλειώδη ατάκα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Αυτή που έκανε στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή: «Δε χρωστάω σε κανέναν» είπε, εννοώντας αυτόν και την κυβέρνησή του...

Στην συνέχεια ο υπουργός Οικονομίας - όπως θα ξέρετε - πήγε στις Βρυξέλλες για να κανονίσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος σύγκλισης και - ενός ακόμη - μεγάλου δανεισμού της χώρας.

Η υπουργός Ανάπτυξης θα ασχοληθεί επίσης εκτενώς με τη «ρευστότητα στην αγορά», δηλαδή το ζεστό χρήμα που θέλουν οι τραπεζίτες για να βγάλουν κι άλλα κέρδη.

Ο υπουργός Αμυνας ασχολείται - εξ αντικειμένου - με τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, Ευρωστρατός) και στα χρήματα και τους στρατιώτες που οφείλουμε να παρέχουμε.

Αυτά, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Εργασίας υπόσχεται ότι κάποτε θα μπορέσουμε να δίνουμε «εντός τριμήνου» τις συντάξεις στους συνταξιούχους, χωρίς ουδείς να ασχολείται πώς ζουν χωρίς σύνταξη...

Κι αυτά μόνο ενδεικτικά, γιατί αν τα πιάσουμε ένα ένα τα υπουργεία, έχουμε να πούμε μπόλικα...

Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση «δε χρωστά σε κανέναν» και στέκεται περήφανα ως ένας ...φάρος δημοκρατίας και ευημερίας στα Βαλκάνια, μια και όπως μας δήλωσαν θα παίξει «σημαντικό ρόλο» στην περιοχή.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Για λεπτομέρειες σχετικά με το «ρόλο» μπορείτε να μάθετε στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον. Αν και δε θέλει ...τεράστια φαντασία για να τον καταλάβει κανείς.

Αλλωστε ο ίδιος είναι (πάνω - κάτω) τα τελευταία χρόνια. Ιδίως από τότε που ο αμερικανικός στρατός πέρναγε από τη χώρα και βομβαρδιζόταν η Γιουγκοσλαβία!

Και μια και το θυμηθήκαμε: Μια ...συμβασούλα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Νέα Δημοκρατία (σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ μπορεί να φέρει στρατό όποτε θέλει για επιχειρήσεις σε ελληνικό έδαφος) καταργείται;

Γιατί δεν ακούσαμε τίποτε επ' αυτού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ