Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βήμα ταξικού συντονισμού το συλλαλητήριο της Τρίτης

Οι εξελίξεις σε λιμάνια, ναυπηγεία και Ζώνη αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει ο συντονισμένος και ταξικά προσανατολισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων

Με παμπειραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση και την ένταση της ταξικής πάλης των εργαζομένων της πειραιώτικης περιφέρειας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που είναι αποφασισμένη να επιβάλει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας όπως έχει προαναγγείλει - και από τις προγραμματικές της δηλώσεις - παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, προστατεύοντας και ενισχύοντας την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ειδικά στον Πειραιά, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ που οργανώνει την κινητοποίηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί ακάθεκτη την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ. «Θα συνεχίσει - σημειώνει - τις ιδιωτικοποιήσεις και αυτό αποδεικνύεται ξεκάθαρα με αρχή την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος του ΟΛΠ. Συνεχίζεται η πολιτική εγκατάλειψης και απαξίωσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδηγούνται σε νέο ξεπούλημα και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον αέρα».

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η αναμονή, η αυταπάτη ότι κάτι καλό θα έρθει για την εργατική τάξη κάνει ζημιά και είναι επικίνδυνη. Ούτε ένα λεπτό δεν πρέπει να πάει χαμένο. Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία. Διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, συνολικά τα αιτήματά μας με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Αντιπαλεύουμε τη λογική του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και άλλες οργανώσεις, να καθορίζουν οι εργαζόμενοι τις διεκδικήσεις τους με βάση τις αντοχές της οικονομίας, δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών. Κριτήριο είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας και ο πλούτος που οι εργαζόμενοι παράγουν. Αναδείχνουμε και παλεύουμε για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που κριτήριο έχει τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του και όχι τους σφετεριστές του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, τους κεφαλαιοκράτες».

Σταθμός για τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης

Σταθμό του αγώνα που δίνουν οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, απαιτώντας μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης και να έρθουν δουλειές και την πραγματική προστασία των ανέργων του κλάδου τους, χαρακτηρίζουν τα σωματεία της Ζώνης το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν καλούν τους εργατοτεχνίτες να πάρουν μέρος μαζικά στην κινητοποίηση και επισημαίνουν: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο λιμάνι και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, βγαίνει στην επιφάνεια η ανάγκη να παλέψουμε συντονισμένα και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της περιοχής καθώς μπαίνει ζήτημα και για την επιβίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας που εξαρτάται άμεσα από τους παραπάνω χώρους».

Τα σωματεία ξεκαθαρίζουν: «Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε», τονίζοντας ότι βασικό αίτημά τους είναι «η δημιουργία των συνθηκών ώστε να έχουμε άμεσα δουλειά». Το νέο αγωνιστικό πρόγραμμα θα καθοριστεί μέσα από γενικές συνελεύσεις των εργατών. Η πρώτη θα είναι αυτή του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά που θα γίνει αύριο Πέμπτη 29 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ