Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ενταλμα σύλληψης Γκουσίνσκι

ΜΟΣΧΑ.-

Ενταλμα σύλληψης κατά του ιδιοκτήτη του ομίλου «ΜΕΝΤΙΑ-ΜΟΣΤ», Βλαντίμιρ Γκουσίνσκι, εξέδωσε χτες Δευτέρα, 13 Σεπτέμβρη, η Γενική Εισαγγελία της Μόσχας με την κατηγορία της «απάτης σε μεγάλη κλίμακα», σχετικά με την υπόθεση «ΓΚΑΖΠΡΟΜ» - «ΜΕΝΤΙΑ-ΜΟΣΤ» και για παράνομη εξαγωγή κεφαλαίων της δεύτερης στο εξωτερικό, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Ο Γκουσίνσκι, φοβούμενος τη σύλληψη, από τον Ιούλη βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία για ανάκριση και την απαγγελία της εναντίον του κατηγορίας. Η Εισαγγελία είχε ανακοινώσει ότι, αν δεν προσέλθει στην ανάκριση, θα ζητήσει τη βοήθεια της Ιντερπόλ για τη σύλληψή του. Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι δεν πρόκειται να συλληφθεί, αν παρουσιαστεί στην εισαγγελία της Μόσχας.

Από τη μεριά της, η «ΜΕΝΤΙΑ-ΜΟΣΤ» απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του ιδιοκτήτη της ως «κατασκευασμένες». Σε ανακοίνωσή της τονίζεται πως ο όμιλος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ενάντια στην «παράνομη απόφαση της Εισαγγελίας» και πως είναι έτοιμος να φτάσει ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν παραστεί ανάγκη. Επίσης αναφέρει ότι θα καταθέσει αγωγές εναντίον του αντιεισαγγελέα Βασίλι Κολμογκόροφ και του ανακριτή Βαλέρι Νικολάγιεφ, οι οποίοι ευθύνονται για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Γκουσίνσκι. Σημειώνεται ότι ο Γκουσίνσκι πέρασε τον Ιούνη τρεις μέρες στη φυλακή, έπειτα από την απαγγελία κατηγορίας για υπόθεση ιδιωτικοποίησης που χρονολογείται από το 1997. Το Σεπτέμβρη βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για τη μεταφορά κεφαλαίων της «ΜΕΝΤΙΑ-ΜΟΣΤ» προς εταιρίες του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ