Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Από την προχτεσινή κινητοποίηση
Από την προχτεσινή κινητοποίηση
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Κινητοποίηση Επιτροπών Αγώνα για τη σίτιση

Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, έκαναν προχθές οι φοιτητές των Επιτροπών Αγώνα Ηλεκτρολόγων, Μηχανικών Η/Υ, Χημικού, Παιδαγωγικού και Ιατρικής του Πανεπιστημίων Πατρών. «Η κατάσταση στο εστιατόριο της Εστίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας είναι απογοητευτική, αφού τα τελευταία χρόνια προωθείται η συστηματική απαξίωσή της, με απώτερο σκοπό να δοθεί "προίκα" στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των φοιτητών να μην έχει δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση», σημειώνουν σε κείμενό τους οι Επιτροπές Αγώνα.

Με αίτημα τη δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, με μόνη προϋπόθεση την επίδειξη πάσο, η προχθεσινή κινητοποίηση ξεκίνησε με παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή της Εστίας του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στον πρύτανη. Σύμφωνα με τις Επιτροπές Αγώνα, ο πρύτανης, μετά από πίεση, δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα της σίτισης στο επόμενο πρυτανικό συμβούλιο.

Οσο για το επιχείρημα που ακούγεται ότι «δεν υπάρχουν χρήματα», οι Επιτροπές Αγώνα υπενθυμίζουν ότι, κάθε χρόνο, το ίδρυμα χρηματοδοτεί με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τον ιδιώτη του ΚΤΕΛ Πάτρας για τη μετακίνηση που τελικά οι φοιτητές τη ...χρυσοπληρώνουν. «Χρήματα και πλούτος υπάρχουν, τον παράγουν οι εργαζόμενοι γονείς μας. Η δωρεάν σίτιση είναι δικαίωμά μας. Δεν την παζαρεύουμε», τονίζουν οι Επιτροπές που καλούν σε ακόμα πιο δυναμική κινητοποίηση στην επόμενη συνεδρίαση της Συγκλήτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ