Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Κάλεσμα για αγωνιστική ψήφο στις εκλογές του ΣΕΦΚ

Η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» καλεί τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια να αλλάξουν τους συσχετισμούς

Σε αγωνιστική ψήφο στις εκλογές για το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), για αντιπροσώπους του συνεδρίου του ΕΚΑ και του 34ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδα (ΟΙΕΛΕ) καλεί τους εργαζόμενους η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΑΣΚ).

Οι εκλογές θα γίνουν την Παρασκευή 6 Νοέμβρη 9.30 π.μ.-3.30 μ.μ., το Σάββατο 7 Νοέμβρη 11.30 π.μ.-5.30 μ.μ., την Κυριακή 8 Νοέμβρη, 11 π.μ.-7.30 μ.μ., στα γραφεία του ΣΕΦΚ (Ανδρέα Λόντου 6).

Στην ανακοίνωση η ΑΣΚ περιγράφει την κατάσταση στην ΟΙΕΛΕ και το ΣΕΦΚ. Στην ΟΙΕΛΕ «ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) αποδέχεται τη συνύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, την επιχειρηματική δράση στο χώρο της Παιδείας. Καλλιεργεί αυταπάτες περί "καλών" και "κακών" εργοδοτών.

Η Ενότητα - ΠΑΣΚΕ υπογράφει μηδενική Συλλογική Σύμβαση αόριστου διαρκείας για τους καθηγητές ξένων γλωσσών. Στήνει δικά του σωματεία στο χώρο των φροντιστηρίων, αφού είχε φροντίσει να διαγράψει από τη δύναμη της ομοσπονδίας το ταξικό σωματείο του "Βύρωνα"». Παράλληλα, «λειτουργεί ως γραφείο εξυπηρέτησης και διεκπεραίωσης», ενώ «για τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της υπόλοιπης Ελλάδας έκανε αποδεκτή την πρόταση της μεσολάβησης που απέχει από τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, εν "κρυπτώ" χωρίς καμία ενημέρωση των συναδέλφων».

Στο ΣΕΦΚ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η πλειοψηφία του ΔΣ (Παρεμβάσεις), την ώρα που διαφημίζει την αγωνιστικότητα και μαχητικότητά της, επιλέγει τη συναλλαγή με την ΠΑΣΚΕ (διαπραγμάτευση - συμφωνία για ΣΣΕ, κοινές εξορμήσεις στα ιδιωτικά σχολεία), παρουσιάζεται με το ξεπερασμένο ανεξάρτητο - ακομμάτιστο σχήμα(!), καλύπτει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Την ίδια στιγμή, προσανατολίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα φροντιστήρια σε συντεχνιακά - κυρίως - ζητήματα, αφήνοντας απ' έξω γενικότερα εκπαιδευτικά και εργασιακά προβλήματα, δημιουργώντας ανάλογο κλίμα στους χώρους εργασίας. Εκφυλίζει συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, αντιγράφοντας την τακτική της ΠΑΣΚΕ στην ομοσπονδία» κ.ά.

Η ΑΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΔΑΚΕ - ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΣΚΕ), να γυρίσουν την πλάτη σε όλο το φάσμα του οπορτουνισμού - καιροσκοπισμού, στις ηγεσίες των Παρεμβάσεων, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και να ισχυροποιήσουν το ΠΑΜΕ με ταξική ψήφο στην «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση», διεκδικώντας: Ενιαία και αποκλειστικά δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, κρατικές δαπάνες για την Παιδεία στο 15%, πλήρη, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, γνήσιες και ουσιαστικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νομών ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ