Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Μάθημα» αντικομμουνισμού στο ΤΕΙ Καλαμάτας

Καταγγελία της ΝΟ Μεσσηνίας της ΚΝΕ

«Μαθήματα» αντικομμουνισμού στο ΤΕΙ Καλαμάτας καταγγέλλει η Νομαρχιακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα η ΝΟ της ΚΝΕ περιγράφει: «τη Δευτέρα (σ.σ. 26/10) στα πλαίσια του μαθήματος "Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική", οι παραπάνω φορείς οργάνωσαν διάλεξη με θέμα "τις πολιτικές εξελίξεις στην Τσεχοσλοβακία μέχρι το 1939" με ομιλητή έναν αναπληρωτή Τσέχο καθηγητή. Το πώς από το '39 βρεθήκαμε στην Πράγα του '68 μόνο εκείνος και οι διοργανωτές το ξέρουν... Το αντικομμουνιστικό τους οπλοστάσιο περιλάμβανε τα πάντα: αντισοβιετισμό, "σταλινισμούς", διωγμούς και δολοφονίες του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας, ψεύτικους αριθμούς και ιστορικές ανακρίβειες. Ο Γκαιμπελισμός στο απόγειό του...

Για κακή τους τύχη όμως το μέλος της ΚΝΕ που παρακολουθούσε την... επιστημονική ομιλία, παρενέβη και ανέδειξε την ιστορική προσφορά του σοσιαλισμού και στην Τσεχοσλοβακία και στην ανθρωπότητα, την έλλειψη ανεργίας, τα δωρεάν και ποιοτικά συστήματα Υγείας και Παιδείας, αφού η οικονομία είχε σαν σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του εργάτη και όχι του κεφαλαίου. Επίσης στην ερώτησή του γιατί στην "δημοκρατική" ευρωενωσιακή Τσεχία του 21ου αιώνα είναι παράνομη η Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας και οι συνεργάτες των Ες Ες τιμούνται σαν ήρωες, δεν έλαβε απάντηση... Οταν μάλιστα διαμαρτυρηθήκαμε στον προϊστάμενο του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας απάντησε: "Δεν έχει κάποιος το δικαίωμα να είναι αντικομουνιστής;"».

Η ΝΟ Μεσσηνίας της ΚΝΕ επισημαίνει τις ευθύνες της διοίκησης του Τμήματος και του ιδρύματος, ενώ σημειώνει ότι και ο χρόνος που «διαλέχτηκε να γίνει η διάλεξη είναι προκλητικός (28η Οκτωβρίου) αφού οι κομμουνιστές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, έδειξαν τεράστια δείγματα αυτοθυσίας και ηρωισμού με αποκορύφωμα την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης αλλά και τους 18.000.000 νεκρούς της Σοβιετικής Ενωσης ενάντια στην ναζιστική απειλή».

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διατρανώνει ότι δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί στην συνείδηση του λαού και της νεολαίας, ο αντικομμουνισμός! Θα παλέψουν για να μάθει ο λαός την πραγματική ιστορία, για να έχει όπλα στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», υπογραμμίζει η ΝΟ Μεσσηνίας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ