Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Συντονισμός των υπηρεσιών ελέγχου

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες με θέμα το «σύστημα διακίνησης πετρελαιοειδών» με τη συμμετοχή της υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη, του υφυπουργού Μ. Μπόλαρη, του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη.

Αποφασίστηκε, στο πλαίσιο του συντονισμού για τον έλεγχο της διακίνησης των υγρών καυσίμων, να οργανωθούν μεικτά συνεργεία ελέγχου από τις υπηρεσίες των τριών υπουργείων (ΥΠΕΕ, ΚΕΔΑΚ, Υπηρεσία Μετρολογίας). Επίσης, η παρακολούθηση των τιμών και οι τιμοληψίες θα εποπτεύονται από το υπουργείο Οικονομίας.

Σύντομα θα αρχίσουν και οι επαφές με τους φορείς της αγοράς για διάφορα ζητήματα, ανάμεσα στα οποία το λαθρεμπόριο και οι τιμές των καυσίμων. Ομως, παρά τα κυβερνητικά «ευχολόγια» για τις τιμές των καυσίμων, κανένα από τα υφιστάμενα μέτρα δεν ελέγχει την «ελεύθερη» διαμόρφωση των τιμών και ούτε έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση κάποιο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ