Σάββατο 31 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στο προσκήνιο η «αξιοποίηση» μέσω ΕΤΑ

Στην πεπατημένη της στήριξης της επιχειρηματικότητας και στον τουριστικό τομέα κινήθηκε η υφυπουργός Τουρισμού Α. Γκερέκου, σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης «Philoxenia», ενώ αποκάλυψε ότι έχει καταγραφεί χρέος που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ στον ΕΟΤ για διαφημιστικές δραστηριότητες.

Παρότι άφησε πολλά ζητήματα ασαφή, δηλώνοντας ότι η νέα κυβέρνηση θέλει να κάνει προσεκτικά βήματα και ότι ακόμη εξετάζεται η υφιστάμενη κατάσταση, η υφυπουργός έδωσε το κυβερνητικό στίγμα όσον αφορά την παράδοση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας σε ιδιώτες, λέγοντας ότι η περιουσία που διαχειρίζεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ) «πρέπει να αξιοποιηθεί πολύ καλύτερα για να φέρει μεγαλύτερα έσοδα». Εσοδα που θα διοχετευθούν για τη διαφημιστική προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων και προφανώς για να καλύψουν τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί σε αυτόν τον τομέα.

Πρόκειται για μια απλή επιβεβαίωση ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κινούνται στην ίδια πολιτική κατεύθυνση, αφού και οι δύο - πέρα από τις διαχειριστικές ενστάσεις - δηλώνουν τους ίδιους στόχους για την ΕΤΑ και το δημόσιο τουριστικό πλούτο. Η υφυπουργός έκανε επίσης μια γενική αναφορά σε νομοσχέδια που κάποια στιγμή θα προωθηθούν για τις ειδικές μορφές τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ