Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΠΕΣΙΝΕ
Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται εργάτης

Είχε ειδικότητα καθαριστή αλλά εκτελούσε άλλη, επικίνδυνη και εξειδικευμένη εργασία, καταγγέλλουν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στην Αθήνα νοσηλεύεται ο εργαζόμενος Λουκάς Κουσκούκης που το πρωί της Δευτέρας έπαθε ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ).

Οπως καταγγέλλουν στον «Ρ» συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την περιοχή, ο εργαζόμενος - που δούλευε στην εργολαβία «Μαργαρίτη» - στις 8.50 π.μ. υπέστη εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Το «ατύχημα» έγινε όταν κατά την εργασία αλλαγής πινακίδας σήμανσης στην εξωτερική πλευρά του προστατευτικού πλέγματος του διακόπτη του γκρουπ νούμερο 15 του υποσταθμού του εργοστασίου δημιουργήθηκε ηλεκτρικό τόξο με αποτέλεσμα ο εργάτης να πάθει ηλεκτροπληξία. Ο εργαζόμενος είχε ειδικότητα καθαριστή. Η συγκεκριμένη εργασία που έκανε εκείνη την ώρα είναι άκρως εξειδικευμένη και επικίνδυνη εργασία και γι' αυτό πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο εργαζόμενο. Επισημαίνεται ότι η εργοδοσία της «Αλουμίνιον της Ελλάδας» κατάργησε το μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και δίνει τις συγκεκριμένες εργασίες σε εργαζόμενους των εργολαβιών με μοναδικό σκοπό τη μείωση του κόστους με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Ο περιβόητος ανταγωνισμός, που με ιερή ευλάβεια δοξάζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, έχει ένα θύμα: την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους γενικότερα», υπογραμμίζει η ΚΟΒ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο ενός υδραυλικού, που έπεσε από τον 6ο όροφο οικοδομής της ΑΤΕ Bank. Το ΚΚΕ καταδεικνύει ως ηθικούς αυτουργούς των «ατυχημάτων» όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον πλουτισμό του κεφαλαίου και καλεί τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, μετανάστες και νέους να στρατευτούν με το ΠΑΜΕ, στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τη λαϊκή συμμαχία και τη λαϊκή εξουσία, καταλήγει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΟΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ